USKRSNI TART
Uskrsni tart
Ako tražite jelo koje će
izgledom osvojiti goste na prvu, a pripremom vas neće izmoriti, uskrsni tart je
pun pogodak. Hrskava podloga, kremasti nadjev i sezonske namirnice u živim
bojama čine ovu deliciju savršenim dodatkom blagdanskom stolu. Možete ga
poslužiti toplog ili hladnog!
Uskrsni tart
Sastojci:
- 1 omot
svježeg lisnatog tijesta (275 g)
- 350 g
svježeg sira
- 1 jaje
- 80 g
naribanog emmentalera
- 50 g
naribanog parmezana
- sol,
papar
- 250 g
šparoga
- 150 g
pršuta
- 3 jaja
- rotkvice
- crni
sezam
Priprema:
- Tijesto
izbockajte vilicom.
- U
zdjeli pomiješajte svježi sir, jaje, emmentaler, parmezan, sol i papar pa
rasporedite po tijestu, ostavljajući rub tijesta bez nadjeva.
- Rubove
premažite razmućenim jajetom, pospite sezamom i stavite peći na 220°C dok
ne dobije lijepu boju, oko 30 minuta.
- Za to
vrijeme blanširajte očišćene šparoge, kuhajte na laganoj vatri u
posoljenoj vodi max 2 minute. Ocijedite ih, ohladite pod mlazom hladne
vode i posušite.
- Jaja
kuhajte 8 minuta.
- Na
pečeni tart dodajte blanširane šparoge, jaja, pršut i rotkvice.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar