USKRSNI TART







Uskrsni tart

 

Ako tražite jelo koje će izgledom osvojiti goste na prvu, a pripremom vas neće izmoriti, uskrsni tart je pun pogodak. Hrskava podloga, kremasti nadjev i sezonske namirnice u živim bojama čine ovu deliciju savršenim dodatkom blagdanskom stolu. Možete ga poslužiti toplog ili hladnog!

 

 

Uskrsni tart

 

Sastojci:

  • 1 omot svježeg lisnatog tijesta (275 g)
  • 350 g svježeg sira
  • 1 jaje
  • 80 g naribanog emmentalera
  • 50 g naribanog parmezana
  • sol, papar
  • 250 g šparoga
  • 150 g pršuta
  • 3 jaja
  • rotkvice
  • crni sezam

 

 

 

Priprema:

  • Tijesto izbockajte vilicom.
  • U zdjeli pomiješajte svježi sir, jaje, emmentaler, parmezan, sol i papar pa rasporedite po tijestu, ostavljajući rub tijesta bez nadjeva.
  • Rubove premažite razmućenim jajetom, pospite sezamom i stavite peći na 220°C dok ne dobije lijepu boju, oko 30 minuta.
  • Za to vrijeme blanširajte očišćene šparoge, kuhajte na laganoj vatri u posoljenoj vodi max 2 minute. Ocijedite ih, ohladite pod mlazom hladne vode i posušite.
  • Jaja kuhajte 8 minuta.
  • Na pečeni tart dodajte blanširane šparoge, jaja,  pršut i rotkvice.

 

 

Pripremila: Ivana Matas


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE