TORTELINI CARBONARA





Tortellini carbonara

 

 

Carbonara je talijansko jelo koje je iznimno popularno i u Hrvatskoj. Obuhvaća kuhanu tjesteninu sljubljenu s kremastim umakom na bazi žumanjaka, sira pecorino i guancialea.

 

 

 

Tortellini carbonara

 

Sastojci:

  • 1 pakiranje tortellina od sira od 250 g
  • 75 g naribanog sira Pecorino
  • 3 žumanjka
  • 2 kriške guancialea
  • sol i papar

 

 

Priprema:

 

1.      Tortelline skuhajte u vrućoj posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju.

2.     Žumanjke pomiješajte s naribanim sirom pecorino i dosta papra te stavite sa strane.

3.     Guanciale narežite na manje kockice i prepržite na tavi dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju i hrskavu teksturu. Izvadite guanciale sa strane.

4.     Na preostalu masnoću u tavi dodajte kuhane tortelline, prelijte s umakom na bazi sira i žumanjaka i dobro promiješajte. Kuhajte sve zajedno na laganoj temperaturi par minuta dok se sastojci ne povežu, a žumanjci termički ne obrade.

5.     Ako vam je umak pretjerano gust, u njega možete dodati i nešto vode u kojem se kuhala tjestenina. Poslužite tortelline tople s prženim kockicama guancialea i salatom po želji. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE