TIROPITAKIA S FETOM, ŠPINATOM I ZAČINIMA
Tiropitakia s fetom, špinatom i začinima
Ove male pite idealan su zalogaj, ali i kao snack uz čašu
vina. Hrskave izvana, mekane iznutra savršeno su jelo koje morate isprobati.
Dobar tek!
Tiropitakia s fetom, špinatom i začinima
Sastojci za 20 trokutića:
• 10 listova za pite i savijače
• 250 g svježeg špinata ili 150 g smrznutog, ocijeđenog
• 200 g feta sira
• 150 g svježeg sira
• 1 jaje
• prstohvat čilija
• 1 žlica nasjeckane metvice
• sol i papar
• maslinovo ulje
• 1žumanjak za premaz
• sezam za posip
Priprema:
Špinat operite i nasjeckajte, pa ga kratko prepržite ili
blanširajte dok ne uvene.
Ocijedite višak tekućine.
Ako koristite smrznuti špinat dobro ga ocijedite i usitnite.
Pripremite nadjev tako da u većoj zdjeli razmrvite fetu,
dodajte svježi sir, jaje, špinat, metvicu i čili.
Začinite solju i paprom prema okusu pripazite jer feta sir već
daje slanoću.
Uzmite dvije kore, stavite jednu na drugu, pa ih uzdužno
prerežite na četiri trake.
Svaku traku premažite maslinovim uljem.
Na dno stavite prepunu žlicu nadjeva, pa savijajte u trokute
kao zastavicu do vrha.
Trokutiće slažite na lim s papirom za pečenje, premažite ih
žumanjkom i pospite sezamom.
Po želji dodajte i grančicu
- dvije ružmarina za miris.
Pecite 15 – 20 minuta na 190 stupnjeva dok ne postanu zlatne
i hrskave.
Na polovici pečenja provjerite ih.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar