TART OD ČOKOLADE




Tart od čokolade

 

 

Recept koji je odličan kada nam se gosti vikendom najave 5 do 12, kada bi na brzinu nešto spremili sebi za gušt, ili možda kad želimo imat ukusan i domaći desert za preživjet radni dan na poslu. Isprobajte!

 

 

 

Tart od čokolade

 

Sastojci:

 

· 5 velikih jaja

· 150 g šećera u prahu

· 170 g maslaca narezanog na kockice

· 2 prstohvata soli

· 1/2 žličice instant kave

· 35 g brašna

· 340 g tamne čokolade

· 1/2 žličice ekstrakta vanilije

 

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 160 ºC. Premažite maslacem kalup promjera 23 cm. Otopite kockice maslaca i narezanu čokoladu na pari, miješajući, dok ne dobije vrlo glatku teksturu.

2.      Pustite da se ohladi pa dodajte ekstrakt vanilije, kavu, prstohvat soli i polovicu šećera (75 g). Dodajte jedan po jedan žumanjak te brašno.

3.      Istucite bjelanjke u čvrst snijeg s prstohvatom soli.

4.     Kad se počnu pjeniti, postepeno dodajte ostatak šećera (75 g) i nastavite sve brže mutiti dok ne dobijete čvrstu i sjajnu meringu.

5.      Dodajte 1/4 meringe u čokoladnu smjesu da se otopi, pa malo po malo dodajte ostatak, sjedinjujući smjesu.

6.     Izlijte u pripremljeni kalup i pecite u pećnici 40 minuta na 160°. Čačkalica bi trebala izaći vlažna.

7.      Ostavite da se potpuno ohladi, a zatim poslužite.

Uslast!

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE