TART OD ČOKOLADE
Tart od čokolade
Recept koji je odličan kada
nam se gosti vikendom najave 5 do 12, kada bi na brzinu nešto spremili sebi za
gušt, ili možda kad želimo imat ukusan i domaći desert za preživjet radni dan
na poslu. Isprobajte!
Tart od čokolade
Sastojci:
· 5 velikih jaja
· 150 g šećera u prahu
· 170 g maslaca narezanog na kockice
· 2 prstohvata soli
· 1/2 žličice instant kave
· 35 g brašna
· 340 g tamne čokolade
· 1/2 žličice ekstrakta vanilije
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
160 ºC. Premažite maslacem kalup promjera 23 cm. Otopite kockice maslaca i
narezanu čokoladu na pari, miješajući, dok ne dobije vrlo glatku teksturu.
2.
Pustite da se ohladi
pa dodajte ekstrakt vanilije, kavu, prstohvat soli i polovicu šećera (75 g).
Dodajte jedan po jedan žumanjak te brašno.
3.
Istucite bjelanjke u
čvrst snijeg s prstohvatom soli.
4. Kad se počnu pjeniti, postepeno dodajte ostatak šećera (75 g) i
nastavite sve brže mutiti dok ne dobijete čvrstu i sjajnu meringu.
5.
Dodajte 1/4 meringe u
čokoladnu smjesu da se otopi, pa malo po malo dodajte ostatak, sjedinjujući
smjesu.
6. Izlijte u pripremljeni kalup i pecite u pećnici 40 minuta na
160°. Čačkalica bi trebala izaći vlažna.
7.
Ostavite da se potpuno
ohladi, a zatim poslužite.
Uslast!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar