SVINJSKI FILE S ĐUMBIROM I MEDOM





Svinjski file s đumbirom i medom

 

 

Korijen đumbira već se stoljećima smatra afrodizijakom zbog mirisa i stimulirajućeg djelovanja na krvotok i cirkulaciju.

 

 

 

Sastojci:

 

• 800 - 900 g svinjskog filea u komadu

• 2 glavice luka 

• 50 g pancete 

• maslinovo ulje 

• komadić svježeg đumbira 

• 1 mrkva

• 2 - 3 žlice meda

• 100 ml temeljca 

• malo pastrnjaka ili bundeve 

• ružmarin 

 

 

 

 

Priprema:

 

Na maslinovu ulju popržite nasjeckanu pancetu pa je izvadite iz tave. 

 

Meso nemojte rezati na odreske, nego ga ostavite u komadu i dobro posolite. 

 

Ispecite meso pa dodajte češnjak, med i đumbir.

 

Zatim stavite u tavu u kojoj se pržila panceta. 

 

Pržite sa svih strana.

 

Zatim vratite slaninu, dodajte nekoliko grančica ružmarina i zalijte juhom (1/2 jušne kocke razmutite u 100 ml vruće vode).

 

Zatim dodajte krupno narezanu mrkvu, pastrnjak i luk.

 

Kuhajte sve zajedno još sat vremena.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE