SVINJSKI FILE S ĐUMBIROM I MEDOM
Svinjski file s đumbirom i medom
Korijen đumbira već se stoljećima smatra
afrodizijakom zbog mirisa i stimulirajućeg djelovanja na krvotok i cirkulaciju.
Sastojci:
• 800 - 900 g svinjskog filea u komadu
• 2 glavice luka
• 50 g pancete
• maslinovo ulje
• komadić svježeg đumbira
• 1 mrkva
• 2 - 3 žlice meda
• 100 ml temeljca
• malo pastrnjaka ili bundeve
• ružmarin
Priprema:
Na maslinovu ulju popržite nasjeckanu
pancetu pa je izvadite iz tave.
Meso nemojte rezati na odreske, nego ga
ostavite u komadu i dobro posolite.
Ispecite meso pa dodajte češnjak, med i
đumbir.
Zatim stavite u tavu u kojoj se pržila
panceta.
Pržite sa svih strana.
Zatim vratite slaninu, dodajte nekoliko
grančica ružmarina i zalijte juhom (1/2 jušne kocke razmutite u 100 ml vruće
vode).
Zatim dodajte krupno narezanu mrkvu,
pastrnjak i luk.
Kuhajte sve zajedno još sat vremena.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar