ŠTRUCA S CIJELIM NARANČAMA I BADEMIMA







Štruca s cijelim narančama i bademima

 

 

Sočna, mirisna i toplo citrusna  - ova štruca od kuhanih naranči, badema i maslinova ulja obogaćena je svilenkastim kremastim slojem od bijele čokolade i sira. Idealna je za svečani stol, a opet jednostavna i posebna. U slast!

 

 

 

Štruca s cijelim narančama i bademima

 

Sastojci:

 

• 4 manje naranče oko 400 g

• 4 jaja

• 180 g šećera

• 100 g glatkog brašna

• 200 g mljevenih badema

• 1 prašak za pecivo

• prstohvat soli

• 50 ml maslinova ili suncokretova ulja

• 1 žličica ekstrakta vanilije ili vanilin šećer

 

 

Preljev od bijele čokolade i sira:

 

• 100 g bijele čokolade

• 100 g krem sira

• 100 ml slatkog vrhnja

• po želji: vanilija i limunova korica

 

 

 

Priprema:

 

Naranče kuhajte cijele neoguljene u vodi 30 – 40 minuta dok ne omekšaju.

Ocijedite, ohladite i usitnite u pire s korom bez koštica.

Umutite jaja sa šećerom, dodajte pire od naranče, ulje i vaniliju.

U drugoj posudi pomiješajte brašno, mljevene bademe, prašak za pecivo i sol, zatim umiješajte u mokre sastojke.

Izlijte u kalup za štrucu obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko 45 – 50 minuta dok čačkalica ne izađe suha.

Ohladite prije premazivanja.

Za preljev zagrijte vrhnje do vrenja, prelijte preko nasjeckane bijele čokolade i miješajte dok se ne otopi.

Umiješajte krem sir i po želji vaniliju ili limunovu koricu.

Premažite ohlađenu štrucu i pospite sjeckanim pistacijama.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE