ŠTRUCA S CIJELIM NARANČAMA I BADEMIMA
Štruca s cijelim narančama i bademima
Sočna, mirisna i toplo citrusna - ova štruca od kuhanih naranči, badema i
maslinova ulja obogaćena je svilenkastim kremastim slojem od bijele čokolade i
sira. Idealna je za svečani stol, a opet jednostavna i posebna. U slast!
Štruca s cijelim narančama i bademima
Sastojci:
• 4 manje naranče oko 400 g
• 4 jaja
• 180 g šećera
• 100 g glatkog brašna
• 200 g mljevenih badema
• 1 prašak za pecivo
• prstohvat soli
• 50 ml maslinova ili suncokretova ulja
• 1 žličica ekstrakta vanilije ili vanilin šećer
Preljev od bijele čokolade i sira:
• 100 g bijele čokolade
• 100 g krem sira
• 100 ml slatkog vrhnja
• po želji: vanilija i limunova korica
Priprema:
Naranče kuhajte cijele neoguljene u vodi 30 – 40 minuta dok
ne omekšaju.
Ocijedite, ohladite i usitnite u pire s korom bez koštica.
Umutite jaja sa šećerom, dodajte pire od naranče, ulje i
vaniliju.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, mljevene bademe, prašak
za pecivo i sol, zatim umiješajte u mokre sastojke.
Izlijte u kalup za štrucu obložen papirom za pečenje i
pecite na 180 stupnjeva oko 45 – 50 minuta dok čačkalica ne izađe suha.
Ohladite prije premazivanja.
Za preljev zagrijte vrhnje do vrenja, prelijte preko
nasjeckane bijele čokolade i miješajte dok se ne otopi.
Umiješajte krem sir i po želji vaniliju ili limunovu koricu.
Premažite ohlađenu štrucu i pospite sjeckanim pistacijama.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar