SOTIRANI ŠPINAT S ČEŠNJAKOM I CHERRY RAJČICAMA
Sotirani špinat s češnjakom i cherry rajčicama
Sotirani
špinat s češnjakom i cherry rajčicama jednostavan je prilog ili toplo predjelo puno
arome. Sve što vam je potrebno pripremit ćete za manje od 5 minuta, a jelo će
biti gotovo za manje od dvadeset minuta.
Sotirani špinat s češnjakom i cherry rajčicama
Sastojci:
- 340 g mladog špinata
- 225 g cherry rajčica
- 3 velika češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- ½ čajne žličice soli
- mljeveni crni papar
Priprema:
1.
Grubo nasjeckajte
mladi špinat, prepolovite cherry rajčice narežite i nasjeckajte češnjak.
2. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, ulijte maslinovo ulje,
dodajte češnjak i kratko ga pržite, 1 do 2 minute.
3. Umiješajte dio špinata pa kada uvene i količina se smanji,
dodajte i preostali dio.
4.
Posolite, popaprite i
promiješajte.
5. Kuhajte oko 5 minuta pa dodajte cherry rajčice i kuhajte,
povremeno miješajući, dok ne omekšaju.
6. Poslužite toplo.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar