SOTIRANI ŠPINAT S ČEŠNJAKOM I CHERRY RAJČICAMA





Sotirani špinat s češnjakom i cherry rajčicama

 

Sotirani špinat s češnjakom i cherry rajčicama jednostavan je prilog ili toplo predjelo puno arome. Sve što vam je potrebno pripremit ćete za manje od 5 minuta, a jelo će biti gotovo za manje od dvadeset minuta.

 

 

Sotirani špinat s češnjakom i cherry rajčicama

 

Sastojci:

  • 340 g mladog špinata
  • 225 g cherry rajčica
  • 3 velika češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ½ čajne žličice soli
  • mljeveni crni papar

 

 

Priprema:

 

1.      Grubo nasjeckajte mladi špinat, prepolovite cherry rajčice narežite i nasjeckajte češnjak.

2.     Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, ulijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i kratko ga pržite, 1 do 2 minute.

3.     Umiješajte dio špinata pa kada uvene i količina se smanji, dodajte i preostali dio.

4.     Posolite, popaprite i promiješajte.

5.     Kuhajte oko 5 minuta pa dodajte cherry rajčice i kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekšaju.

6.    Poslužite toplo.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE