SOČNI MESNI MUFFINI S HRSKAVOM PANCETOM





Sočni mesni muffini s hrskavom pancetom

 

 

Kad pomislite na muffine, vjerojatno vam prvo na pamet padnu slatke verzije s čokoladom ili voćem. Umjesto toga, donosimo recept za mesnu varijantu koju možete poslužiti u svečanim prilikama ili brzinski pripremiti za sebe i ukućane. Baziraju se na dvije vrste mesa, gljivama i aromatičnim začinima.

 

 

 

Sočni mesni muffini s hrskavom pancetom

 

Sastojci:

 

300 g filea pilećeg zabatka
200 g mljevene junetine
150 g šampinjona
veća glavica luka
2 režnja češnjaka
jaje
30 g maslaca
prstohvat muškatnog oraščića
250 g pancete narezane na tanke ploške
sol i crni papar
mediteranski začinski po želji (ružmarin, kadulja, origano…)

 

 

Priprema:

 

Gljive, luk i češnjak sitno nasjeckajte pa ih kratko pirjajte na maslacu dok ne omekšaju. Ostavite da se ohlade. File pilećeg zabatka nasjeckajte na komadiće ili usitnite u sjeckalici.

U većoj zdjeli pomiješajte piletinu s mljevenom junetinom, pirjanim gljivama i lukom, jajetom, muškatnim oraščićem, solju, paprom i začinima. Kalup za muffine lagano premažite uljem ili obložite papirom za pečenje.

U svaki otvor stavite krišku ili dvije pancete tako da obloži dno i stranice. Punite mesnom smjesom do vrha. Pecite 40-45 minuta na 180°C, dok panceta ne postane hrskava, a meso se potpuno ispeče. Poslužite toplo.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE