SLANI KOLAČ S TIKVICAMA I PARMEZANOM
Slani kolač s tikvicama i parmezanom
Slani kolač s tikvicama i parmezanom (i finim začinskim biljem) možete
jesti za doručak ili večeru ili
ga poslužiti uz meso ili glavno jelo s umakom. Nas nije oduševilo samo to
koliko je sočan, nego i kakva fantazija može nastati s tako malo posla.
Slani kolač s tikvicama i parmezanom
Sastojci:
- 225 g naribanih tikvica
- 30 g maslaca
- 155 g brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 3 jaja
- 85 g naribanog sira Gruyère
- 3 1/2 žlice maslinovog ulja
- 3 1/2 žlice biljnog ulja
- 85 ml mlijeka
- 95 g naribanog parmezana
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- 1 žlica svježeg bosiljka,
nasjeckanog
- 1 žlica svježe metvice,
nasjeckane
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
175 stupnjeva.
2. Namažite kalup za kruh maslacem i lagano ga pobrašnite.
3. Naribajte tikvice.
4. Otopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte naribane
tikvice i pirjajte dok većina vlage ne ispari. Ostavite da se ohladi.
5. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo.
6. U drugoj zdjeli lagano umutite jaja, maslinovo i biljno ulje i
mlijeko. Dodajte prstohvat soli i papra.
7. Smjesu jaja, ulja i mlijeka dodajte u brašno i miješajte kuhačom
dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Umiješajte naribani Gruyère,
parmezan, metvicu, bosiljak i ohlađene tikvice.
8. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup. Pecite kolač oko 50 minuta
ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
9. Ostavite kolač da se ohladi na sobnoj temperaturi prije nego što
ga izvadite iz kalupa.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar