SLADOLEDNI TIRAMISU
Sladoledni tiramisu
Ljeto je idealno vrijeme za
osvježavajuće deserte, a što može biti bolje od kombinacije klasičnog tiramisua
i hladnog sladoleda? U nastavku donosimo recept za brzi, osvježavajući i jako
jednostavni sladoledni kolač koji morate samo - posložiti.
Sladoledni tiramisu
Sastojci:
- 400 g piškota
- 500 ml mlijeka
- 1 vrećica vanilin šećera
- 4 žličice instant kave
Krema:
- 500 g mascarponea
- 2 dl slatkog vrhnja
- 50 g šećera u prahu
- 100 g otopljene bijele čokolade
Dodatno:
- maline
- kakao
Priprema:
- Slatko vrhnje istucite u šlag. Mikserom razradite
mascarpone i dodajte mu šećer pa još malo miksajte. Zatim ručno u
mascarpone umiješajte šlag. Otopite čokoladu s maslacem i dodajte u
smjesu.
- U posebnoj posudi zagrijte 500 ml mlijeka, dodajte
vanilin šećer i instant kavu, dobro promiješajte dok se sve ne otopi.
Lagano umačite piškote u ovu tekućinu (samo kratko da ne postanu
premekane).
- U dublji kalup složite red natopljenih piškota. Preko
piškota premažite polovicu kreme. Ravnomjerno rasporedite polovicu malina.
Zatim ponovite: sloj piškota, ostatak kreme, pa ostatak malina. Na kraju
premažite tanki sloj kreme da prekrije maline.
- Kolač stavite u hladnjak na najmanje 4 sata da se
stisne. Prije posluživanja stavite ga u zamrzivač na 1–2 sata da bude
čvršći i hladniji (poput sladoleda). Neposredno prije posluživanja pospi
gornji sloj kakaom kroz sito.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar