SLADOLEDNI TIRAMISU





Sladoledni tiramisu

 

 

Ljeto je idealno vrijeme za osvježavajuće deserte, a što može biti bolje od kombinacije klasičnog tiramisua i hladnog sladoleda? U nastavku donosimo recept za brzi, osvježavajući i jako jednostavni sladoledni kolač koji morate samo - posložiti. 

 

 

 

Sladoledni tiramisu

 

 

Sastojci:

 

  • 400 g piškota
  • 500 ml mlijeka
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 4 žličice instant kave

 

 

 

Krema:

 

  • 500 g mascarponea
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g otopljene bijele čokolade

 

 

 

Dodatno:

 

  • maline
  • kakao

 

 

 

Priprema:

 

  1. Slatko vrhnje istucite u šlag. Mikserom razradite mascarpone i dodajte mu šećer pa još malo miksajte. Zatim ručno u mascarpone umiješajte šlag. Otopite čokoladu s maslacem i dodajte u smjesu.
  2. U posebnoj posudi zagrijte 500 ml mlijeka, dodajte vanilin šećer i instant kavu, dobro promiješajte dok se sve ne otopi. Lagano umačite piškote u ovu tekućinu (samo kratko da ne postanu premekane).
  3. U dublji kalup složite red natopljenih piškota. Preko piškota premažite polovicu kreme. Ravnomjerno rasporedite polovicu malina. Zatim ponovite: sloj piškota, ostatak kreme, pa ostatak malina. Na kraju premažite tanki sloj kreme da prekrije maline.
  4. Kolač stavite u hladnjak na najmanje 4 sata da se stisne. Prije posluživanja stavite ga u zamrzivač na 1–2 sata da bude čvršći i hladniji (poput sladoleda). Neposredno prije posluživanja pospi gornji sloj kakaom kroz sito.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE