SCHWARZWALD TORTA S LISNATIM TIJESTOM
Schwarzwald torta s lisnatim tijestom
Ova klasična njemačka torta postala je omiljeni desert diljem
svijeta. Naravno, riječ je Schwarzwald
torti za koju se vjeruje da ju je osmislio
Jozef Keller oko 1915. godine. Iako nikad nije utvrđeno pravo podrijetlo torte,
sigurno dolazi iz pokrajine po kojoj je i dobila ime. Torta je bogata
čokoladom, višnjama i vrhnjem. Obično je krasi poseban biskvit, ali ako je
želite pripremiti bez
pečenja, mi smo pronašli jednostavni recept s lisnatim tijestom.
Schwarzwald torta s lisnatim tijestom
Sastojci:
·
2 vrećice čokoladnog
pudinga
·
30 g kakao praha
·
100 g šećera
·
800 ml mlijeka
·
800 ml tučenog
vrhnja
·
2 gotove kore za
lisnato tijesto
·
300 g višanja
·
70-80 g čokolade
Priprema:
1.
U lonac dodajte dvije
vrećice pudinga kakao, šećer te postepeno dodajte mlijeko. Miješajte dok se
sastojci ne sjedine i dok grudice ne nestanu. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne i
neprestajno miješajte.
2.
Umutite tučeno vrhnje.
Potom pola tučenog vrhnja dodajte u ohlađeni puding i sjedinite mikserom.
3.
Za to vrijeme prema
uputstvima s pakiranje ispecite kore za lisnato tijesto.
4.
Nakon što se kore
ohlade i izlomite ih na sitne komade. Posložite u okrugli protvan tako da
pokrijete dno. Nemojte iskoristiti više od jedne cijele kore.
5.
Potom dodajte
čokoladnu kremu (puding krema). Poredajte višnje, a zatim ponovno posložite
izlomljene kore.
6.
Potom namažite
preostalo tučeno vrhnje, ukrasite višnjama i naribanom čokoladom.
7.
Stavite u hladnjak da
se stegne, a zatim poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar