SALATA OD KRUMPIRA S UMAKOM OD SVILENOG TOFUA 🥔 🥗






Salata od krumpira s umakom od svilenog tofua

 

 

Svileni tofu je vrsta tofua s glatkom i kremastom teksturom koja se topi u ustima. Ima vrlo neutralan okus, a izgledom podsjeća na puding ili mekani svježi sir. Želite li povećati proteinsku vrijednost nekog jela, a pogotovo ako ne jedete hranu životinjskog porijekla – u njega dodajte nešto svilenog tofua. Dobar tek!

 

 

 

Salata od krumpira s umakom od svilenog tofua

 

Sastojci:

 

  • 1 kg krumpira za salatu
  • 350 g svilenog tofua
  • 60 g nasjeckanih kiselih krastavaca
  • 20 ml svježe iscijeđenog limunova soka
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2-3 stapke celera
  • 2 žlice senfa
  • 1 manji crveni luk
  • sol i papar po želji
  • svježi kopar po želji

 

 

 

Priprema:

 

1.      Krumpir dobro operite (ili ogulite i narežite na manje komade). Stavite ga kuhati u lonac s hladnom vodom. Kada voda zavrije, termički ga obrađujte sve dok nije kuhan do kraja. Ovisno o vrsti i veličini krumpira za to će vam biti potrebno oko 15 do 45 minuta.

2.     Skuhani krumpir isperite pod mlazom hladne vode, ocijedite i stavite sa strane.

3.     Napravite preljev: u blenderu ili sjeckalici povrća pomiješajte svileni tofu, senf, limunov sok i češnjak. Dobiveni preljev prelijte preko ohlađenih krumpira. U salatu dodajte i nasjeckani luk, kisele krastavce te celer. Po želji možete dodati i malo nasjeckanog svježeg kopra. Posolite i popaprite po želji. Sve dobro promiješajte i stavite u hladnjak na barem sat vremena.

4.     Poslužite ohlađenu salatu od krumpira s prilogom po želji.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE