SALATA OD KRUMPIRA S UMAKOM OD SVILENOG TOFUA 🥔 🥗
Salata od krumpira s umakom od svilenog tofua
Svileni tofu je vrsta tofua s glatkom i kremastom teksturom koja se topi
u ustima. Ima vrlo neutralan okus, a izgledom podsjeća na puding ili mekani
svježi sir. Želite li povećati proteinsku vrijednost nekog jela, a
pogotovo ako ne jedete hranu životinjskog porijekla – u njega dodajte nešto
svilenog tofua. Dobar tek!
Salata od krumpira s umakom od svilenog tofua
Sastojci:
- 1 kg krumpira za salatu
- 350 g svilenog tofua
- 60 g nasjeckanih kiselih
krastavaca
- 20 ml svježe iscijeđenog
limunova soka
- 3-4 češnja češnjaka
- 2-3 stapke celera
- 2 žlice senfa
- 1 manji crveni luk
- sol i papar po želji
- svježi kopar po želji
Priprema:
1.
Krumpir dobro operite
(ili ogulite i narežite na manje komade). Stavite ga kuhati u lonac s hladnom
vodom. Kada voda zavrije, termički ga obrađujte sve dok nije kuhan do kraja.
Ovisno o vrsti i veličini krumpira za to će vam biti potrebno oko 15 do 45 minuta.
2. Skuhani krumpir isperite pod mlazom hladne vode, ocijedite i
stavite sa strane.
3. Napravite preljev: u blenderu ili sjeckalici povrća pomiješajte
svileni tofu, senf, limunov sok i češnjak. Dobiveni preljev prelijte preko
ohlađenih krumpira. U salatu dodajte i nasjeckani luk, kisele krastavce te
celer. Po želji možete dodati i malo nasjeckanog svježeg kopra. Posolite i
popaprite po želji. Sve dobro promiješajte i stavite u hladnjak na barem sat
vremena.
4. Poslužite ohlađenu salatu od krumpira s prilogom po želji.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar