SALATA OD HOBOTNICE NA GRČKI NAČIN
Salata od hobotnice na grčki način
Tople i hladne ljetne kombinacije su zdrave i ukusne, ali i zanimljive zbog boja i načina serviranja. Ukoliko volite hobotnicu, hranjivu i ukusnu namirnicu preporučamo pripremu ukusnih salata za čiju pripremu postoje brojni recepti. Od onih jednostavnih u kojima se meso hobotnice začini s malo ulja i octa te maslina i kapara, do onih koji uključuju i dodatak luka, krumpira, rajčica.
Salata od hobotnice na grčki način
Sastojci:
Srednje velika hobotnica
1 luk
1 češanj češnjaka
10 otkoštenih maslina
1 svježi krastavac
nekoliko svježih mesnatih rajčica
par komada suhih rajčica
manji komad feta sira
vinski ocat
maslinovo ulje
svježi ružmarin
svježa majčina dušica
1 luk
1 češanj češnjaka
10 otkoštenih maslina
1 svježi krastavac
nekoliko svježih mesnatih rajčica
par komada suhih rajčica
manji komad feta sira
vinski ocat
maslinovo ulje
svježi ružmarin
svježa majčina dušica
Priprema:
Kuhanu hobotnicu očistite, ogulite i narežite na komadiće. Povrće narežite, češnjak protisnite ili narežite na tanke listiće. Još mlaku, kuhanu hobotnicu pomiješajte s povrćem kako bi se sve povezalo. Začinite po ukusu. Izmrvite feta sir, pospite po salati i dodajte natrgane listiće majčine dušice i malo ružmarina. Protresite, ne miješajte, i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar