RIBA U LIMUNOVOM MASLACU
Riba u limunovom maslacu
Za pripremu ribe treba ne treba puno vremena, a vrlo je zdrava i trebali biste je jesti barem tri puta dnevno. Francuzi pripremaju ribu u limunovom maslacu, tj. takozvanom umaku "lemon sole", a za recept vamne treba vam puno namirnica.
Riba u limunovom maslacu
Sastojci:
- filet ribe po želji
- 3 žlice brašna
- 50 g maslaca
- pola limuna
- sol, papar
- maslinovo ulje
- šparoge
- kapari
- peršin po želji
Priprema :
Riblji file posolite i popaprite, pa uvaljajte u brašno. U tavi zagrijte ulje i otopite maslac i pržite ribu sa šparogama, filet pržite nekoliko minuta s jedne pa s druge strane. Pred kraj prelijte s malo limunovog soka. U tavi još malo prepržite maslac s limunovim sokom i prelijte preko ribe.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar