RAVIOLI S PESTOM I CHERRY RAJČICAMA





Ravioli s pestom i cherry rajčicama

 

 

Ravioli s pestom i cherry rajčicama idealno su jelo za prenatrpani radni tjedan, ali i za sve one koji ne vole provoditi mnogo vremena uz štednjak. Bit će na stolu za samo 15 minuta, a mirisat će kao iz prave talijanske trattorije.

 

 

 

Ravioli s pestom i cherry rajčicama

 

Sastojci:

 

  • 560 g kupovnih raviola sa sirom
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana na sitno
  • 340 g cherry rajčica
  • 90 g pesta od bosiljka
  • parmezan, za posluživanje

 

 

 

Priprema:

 

1.      Skuhajte raviole prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih i ostavite sa strane.

2.     U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte cherry rajčice i kuhajte, uz povremeno miješanje dok ne počnu pucati, oko 3 do 4 minute. Dodajte češnjak i kuhajte još minutu.

3.     Smanjite vatru i prebacite kuhane raviole u tavu. Dodajete pesto i miješajte da dobro obloži sve raviole.

4.     Poslužite toplo i pospite svježe naribanim parmezanom.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE