RAVIOLI S PESTOM I CHERRY RAJČICAMA
Ravioli s pestom i cherry rajčicama
Ravioli
s pestom i cherry rajčicama idealno su jelo za prenatrpani radni tjedan,
ali i za sve one koji ne vole provoditi mnogo vremena uz štednjak. Bit će na
stolu za samo 15 minuta, a mirisat će kao iz prave talijanske trattorije.
Ravioli s pestom i cherry rajčicama
Sastojci:
- 560 g kupovnih raviola sa sirom
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
na sitno
- 340 g cherry rajčica
- 90 g pesta od bosiljka
- parmezan, za posluživanje
Priprema:
1.
Skuhajte raviole prema
uputama na pakiranju. Ocijedite ih i ostavite sa strane.
2. U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
Dodajte cherry rajčice i kuhajte, uz povremeno miješanje dok ne počnu pucati,
oko 3 do 4 minute. Dodajte češnjak i kuhajte još minutu.
3.
Smanjite vatru i
prebacite kuhane raviole u tavu. Dodajete pesto i miješajte da dobro obloži sve
raviole.
4. Poslužite toplo i pospite svježe naribanim parmezanom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar