PRŽENA TVRDO KUHANA JAJA





Pržena tvrdo kuhana jaja

 

Pržena tvrdo kuhana jaja specijalitet su arapske i egipatske kuhinje koji se jednostavno može uklopiti i u naš kućni meni. Možete ih spremati za doručak ili večeru, ali i poslužiti kao ukusan zalogaj na zabavama ili kućnim druženjima.

 

 

 

Pržena tvrdo kuhana jaja

 

 

Sastojci:

  • 6 velikih jaja, ili više po želji
  • sol
  • crni papar
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

 

 

 

 

Priprema:

 

1.      Stavite jaja u lonac koji je dovoljno velik da ostanu u jednom sloju. Prelijte ih vodom tako da budu potpuno uronjena. Dodajte u vodu pola čajne žličice soli i malo octa. Kada voda zakuha, ugasite vatru i poklopite lonac. Ostavite jaja poklopljena 10-12 minuta. Izlijte vruću vodu, pa stavite lonac pod mlaz hladne vode. Ogulite jaja.

2.     Tvrdo kuhana jaja posolite i popaprite sa svih strana.

3.     U velikoj tavi s neprianjajućim dnom zagrijte maslac i žlicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Pržite čitava tvrdo kuhana jaja dok bjelanjci ne postanu hrskavi i zlatnosmeđe boje sa svih strana.

4.     Pržena tvrdo kuhana jaja poslužite vruća.

 

 

Pripremila: Ivana Matas


 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE