PROLJETNI PESTO OD GRAŠKA





Proljetni pesto od graška

 

 

Zeleni pesto sjajan je dodatak brojnim jelima – dodati ga možete tjesteninama, sendvičima, pečenim jajima i odrescima. On vam može poslužiti kao namaz, umak, ali i marinada.

 

 

 

Proljetni pesto od graška

 

Sastojci:

 

  • 250 g graška
  • 70 ml ekstra djevičnskog maslinovog ulja
  • 45 g parmezana
  • 20 svježih listiće mente
  • 10 g svježih listića bosiljka
  • 1 limun
  • 1 češanj češnjaka
  • ½ čajne žličice čili praha
  • sol i papar po želji

 

 

 

Priprema:

 

1.      Grašak blanširajte nekoliko minuta u vrućoj vodi. Ocijedite ih od viška vode i stavite u dobar blender ili sjeckalicu povrća. Pomiješajte ih s listićima bosiljka i mente, jednim češnjom češnjaka, sokom i koricom jednog organskog limuna. Dodajte ekstradjevičansko maslinovo ulje i naribani parmezan. Pulsirajte dok ne dobijete zeleni pesto od graška. Isprobajte ga i začinite sa solju i paprom po želji. Ako volite ljutu hranu dodajte i malo čili praha.

2.     Prebacite proljetni pesto od graška u staklenu posudu i pohranite u hladnjaku do pet dana. Iskoristite kao umak za tjesteninu, krumpir, rižu ili kao nadjev za sendviče. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE