PROLJETNI PESTO OD GRAŠKA
Proljetni pesto od graška
Zeleni pesto sjajan je dodatak brojnim jelima – dodati ga možete
tjesteninama, sendvičima, pečenim jajima i odrescima. On vam može poslužiti kao
namaz, umak, ali i marinada.
Proljetni pesto od graška
Sastojci:
- 250 g graška
- 70 ml ekstra djevičnskog
maslinovog ulja
- 45 g parmezana
- 20 svježih listiće mente
- 10 g svježih listića bosiljka
- 1 limun
- 1 češanj češnjaka
- ½ čajne žličice čili praha
- sol i papar po želji
Priprema:
1.
Grašak blanširajte
nekoliko minuta u vrućoj vodi. Ocijedite ih od viška vode i stavite u dobar
blender ili sjeckalicu povrća. Pomiješajte ih s listićima bosiljka i mente,
jednim češnjom češnjaka, sokom i koricom jednog organskog limuna. Dodajte
ekstradjevičansko maslinovo ulje i naribani parmezan. Pulsirajte dok ne
dobijete zeleni pesto od graška. Isprobajte ga i začinite sa solju i paprom po
želji. Ako volite ljutu hranu dodajte i malo čili praha.
2. Prebacite proljetni pesto od graška u staklenu posudu i
pohranite u hladnjaku do pet dana. Iskoristite kao umak za tjesteninu, krumpir,
rižu ili kao nadjev za sendviče. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar