POHANA PILETINA BEZ BRAŠNA I KRUŠNIH MRVICA





Pohana piletina bez brašna i krušnih mrvica

 

 

Kada se zaželite fine pohane piletine, ovaj je recept pravi izbor. Pileća prsa se inače paniraju s jajima, brašnom i krušnim mrvicama – no u ovom receptu to nije slučaj.

 

 

 

Pohana piletina bez brašna i krušnih mrvica

 

Sastojci:

 

  • 4 pileća prsa
  • 100 g naribanog parmezana
  • 30 g maslaca
  • 1 veliko jaje
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • 1 čajna žličica vode
  • biljno ulje za pečenje
  • sol i papar po želji

 

 

 

Priprema:

 

1.      Otkoštena pileća prsa istucite batom kako biste dobili četiri odreska debljine oko jednog centimetra. Posolite ih i popaprite po želji.

2.     U zdjelici pomiješajte jaje, češnjak u prahu i jednu žlicu vode. Uvaljajte piletinu u jaja, a potom u naribani parmezan. Parmezan utisnite na površinu mesa da se što bolje zalijepi.

3.     Rastopite maslac i ulje. Kada se masnoća dobro zagrije stavite piletinu u tavu.

4.     Pecite meso otprilike tri do četiri minute sa svake strane dok ne bude termički obrađeno do kraja. Nemojte dirati piletinu prije okretanja – pustite da se parmezan zapeče i stvori hrskavu koricu na mesu.

5.     Poslužite pohanu piletinu s prilogom po želji. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE