POHANA PILETINA BEZ BRAŠNA I KRUŠNIH MRVICA
Pohana piletina bez brašna i krušnih mrvica
Kada se zaželite fine pohane piletine, ovaj je recept pravi izbor.
Pileća prsa se inače paniraju s jajima, brašnom i krušnim mrvicama – no u ovom
receptu to nije slučaj.
Pohana piletina bez brašna i krušnih mrvica
Sastojci:
- 4 pileća prsa
- 100 g naribanog parmezana
- 30 g maslaca
- 1 veliko jaje
- 1 čajna žličica češnjaka u
prahu
- 1 čajna žličica vode
- biljno ulje za pečenje
- sol i papar po želji
Priprema:
1.
Otkoštena pileća prsa
istucite batom kako biste dobili četiri odreska debljine oko jednog centimetra.
Posolite ih i popaprite po želji.
2. U zdjelici pomiješajte jaje, češnjak u prahu i jednu žlicu vode.
Uvaljajte piletinu u jaja, a potom u naribani parmezan. Parmezan utisnite na
površinu mesa da se što bolje zalijepi.
3. Rastopite maslac i ulje. Kada se masnoća dobro zagrije stavite
piletinu u tavu.
4. Pecite meso otprilike tri do četiri minute sa svake strane dok
ne bude termički obrađeno do kraja. Nemojte dirati piletinu prije okretanja –
pustite da se parmezan zapeče i stvori hrskavu koricu na mesu.
5. Poslužite pohanu piletinu s prilogom po želji. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar