PIZZA TIKVICE





Pizza tikvice

 

 

Tikvice su iznimno fleksibilna namirnica s kojom se mogu pripremiti sjajna ljetna jela. Ovaj plod možete prepirjati, ispeći, skuhati, prepržiti… Mogućnosti su brojne.

 

 

 

Pizza tikvice

 

Sastojci:

 

  • 4 srednje velike tikvice
  • 200 g nasjeckane rajčice
  • 125 g umaka od rajčice
  • 125 g sira mozzarella
  • 3 žlice naribanog parmezana
  • 3 žlice nasjeckanog crnih maslina
  • 1 manji luk
  • 1-2 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol i papar po želji
  • svježi bosiljak

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

2.     Prerežite tikvice po pola i uz pomoć čajne žličice izdubite sredinu. Ostavite tek oko jedan centimetar ploda uz koru tikvice.

3.     Tikvice posolite i popaprite i stavite na papir za pečenje. Stavite ih u pećnicu na 8 do 10 minuta dok ne omekšaju.

4.     Polovicu izdubljenog ploda tikvice nasjeckajte na sitno i prepirjajte na ulju zajedno s nasjeckanim lukom i češnjakom. Pirajajte oko tri do četiri minute dok povrće ne omekša.

5.     Ubacite nasjeckane rajčice i umak od rajčice i kuhajte sve zajedno još oko dvije minute.

6.    Podijelite ravnomjerno umak na prepolovljene pečene tikvice.

7.     Na vrh tikvica dodajte naribani sir i masline. Po želji možete dodati i neku salamu.

8.     Napunjene tikvice vratite u pećnicu i kratko zapecite dok se sir ne rastopi.

9.     Poslužite sa svježim bosiljkom. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

5 NAJČEŠĆIH MITOVA O NOKTIMA KOJIMA NE BISTE TREBALI VJEROVATI