PIZZA TIKVICE
Pizza tikvice
Tikvice su iznimno fleksibilna
namirnica s kojom se mogu pripremiti sjajna ljetna jela. Ovaj plod možete
prepirjati, ispeći, skuhati, prepržiti… Mogućnosti su brojne.
Pizza tikvice
Sastojci:
- 4 srednje velike tikvice
- 200 g nasjeckane rajčice
- 125 g umaka od rajčice
- 125 g sira mozzarella
- 3 žlice naribanog parmezana
- 3 žlice nasjeckanog crnih
maslina
- 1 manji luk
- 1-2 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- sol i papar po želji
- svježi bosiljak
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
180 Celzijevih stupnjeva.
2. Prerežite tikvice po pola i uz pomoć čajne žličice izdubite
sredinu. Ostavite tek oko jedan centimetar ploda uz koru tikvice.
3. Tikvice posolite i popaprite i stavite na papir za pečenje.
Stavite ih u pećnicu na 8 do 10 minuta dok ne omekšaju.
4.
Polovicu izdubljenog
ploda tikvice nasjeckajte na sitno i prepirjajte na ulju zajedno s nasjeckanim
lukom i češnjakom. Pirajajte oko tri do četiri minute dok povrće ne omekša.
5. Ubacite nasjeckane rajčice i umak od rajčice i kuhajte sve
zajedno još oko dvije minute.
6. Podijelite ravnomjerno umak na prepolovljene pečene tikvice.
7.
Na vrh tikvica dodajte
naribani sir i masline. Po želji možete dodati i neku salamu.
8. Napunjene tikvice vratite u pećnicu i kratko zapecite dok se sir
ne rastopi.
9. Poslužite sa svježim bosiljkom. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar