PILETINA NA ŠPANJOLSKI U UMAKU OD PAPRIKE I PRŠUTA 🐔
Piletina na španjolski u umaku od paprike i pršuta
Volite li okus pilećeg paprikaša, mogli biste uživati u piletini na
španjolski način. Pollo al chilindrón jednostavno
je španjolsko jelo sa sjevera zemlje koje spaja meso skromne sastojke u
fantastične arome i okuse.
Piletina na španjolski u umaku od paprike i pršuta
Sastojci:
- 6–8 pilećih zabataka ili bataka
- 4 režnja češnjaka
- 50 g pršuta
- 1 glavica luka
- 1 crvena paprika
- 2 rajčice
- 1 lovorov list
- 1 žličica slatke mljevene
paprike
- 120 ml bijelog vina
- 4 žlice maslinova ulja
- sol, papar
Priprema:
1.
Češnjak usitnite, a
pršut i luk narežite na kockice. Na srednje jakoj vatri zagrijte tešku tavu i
prekrijte dno maslinovim uljem. Kad se ulje zagrije, dodajte začinjenu piletinu
i zapecite je sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju. Zatim je maknite sa strane.
Pecite u nekoliko tura.
2. Smanjite vatru na srednje nisku i dodajte pršut. Pržite oko
minutu pa dodajte crvenu papriku, luk i prstohvat soli, pa pirjajte oko 10
minuta. Zatim dodajte češnjak i kad zamiriši dodajete lovorov list, rajčicu i
slatku papriku, pa kuhajte još oko 5 minuta. Dodajte bijelo vino, pojačajte
vatru i kuhajte dok se ne reducira u gusti umak, oko 2–3 minute.
3. Vratite piletinu u tavu i smanjite vatru na nisku. Polako
kuhajte (krčkajte) oko 30 minuta, dok piletina ne omekša i potpuno se skuha.
4. Kušajte i po potrebi dodajte još soli i papra. Poslužite uz
omiljeni prilog.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar