PILETINA NA ŠPANJOLSKI U UMAKU OD PAPRIKE I PRŠUTA 🐔





Piletina na španjolski u umaku od paprike i pršuta

 

 

Volite li okus pilećeg paprikaša, mogli biste uživati u piletini na španjolski način. Pollo al chilindrón jednostavno je španjolsko jelo sa sjevera zemlje koje spaja meso skromne sastojke u fantastične arome i okuse.

 

 

 

Piletina na španjolski u umaku od paprike i pršuta

 

 

Sastojci:

 

  • 6–8 pilećih zabataka ili bataka
  • 4 režnja češnjaka
  • 50 g pršuta
  • 1 glavica luka
  • 1 crvena paprika
  • 2 rajčice
  • 1 lovorov list
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • 120 ml bijelog vina
  • 4 žlice maslinova ulja
  • sol, papar

 

 

 

Priprema:

 

1.      Češnjak usitnite, a pršut i luk narežite na kockice. Na srednje jakoj vatri zagrijte tešku tavu i prekrijte dno maslinovim uljem. Kad se ulje zagrije, dodajte začinjenu piletinu i zapecite je sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju. Zatim je maknite sa strane. Pecite u nekoliko tura.

2.     Smanjite vatru na srednje nisku i dodajte pršut. Pržite oko minutu pa dodajte crvenu papriku, luk i prstohvat soli, pa pirjajte oko 10 minuta. Zatim dodajte češnjak i kad zamiriši dodajete lovorov list, rajčicu i slatku papriku, pa kuhajte još oko 5 minuta. Dodajte bijelo vino, pojačajte vatru i kuhajte dok se ne reducira u gusti umak, oko 2–3 minute.

3.     Vratite piletinu u tavu i smanjite vatru na nisku. Polako kuhajte (krčkajte) oko 30 minuta, dok piletina ne omekša i potpuno se skuha.

4.     Kušajte i po potrebi dodajte još soli i papra. Poslužite uz omiljeni prilog.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE