PILEĆI KROKETI PUNJENI SIROM I ŠUNKOM
Pileći kroketi punjeni sirom i šunkom
Pohani
pileći kroketi sa šunkom i sirom brz su i neodoljiv zalogaj koji će oduševiti
sve. Hrskava korica, sočna piletina te otopljeni sir i šunka čine savršenu
kombinaciju. Dobar tek!
Pileći kroketi punjeni sirom i šunkom
Sastojci:
·
pileća prsa 400 g
·
jaje 1 kom
·
krušne mrvice 60 g
·
listići svježeg peršina 0,50 šalica
·
šunka 40 g
·
sir 40 g
·
sol
·
svježe mljeveni crni papar
·
brašno
·
jaje
·
krušne mrvice
·
suncokretovo ulje
Priprema:
Pileće filete nareži na manje
komade i stavi ih u električnu sjeckalicu. Dodaj žličicu soli, pola žličice
papra i cijele listove peršina. Samelji sve sastojke u sitno mljeveno pileće
meso.
Pileće mljeveno meso
prebaci u duboku posudu i u njega rukama umiješaj 1 cijelo jaje i 60 grama
krušnih mrvica. Dobivenu smjesu stavi kratko hladiti u hladnjak.
Ohlađeno pileće meso
stavi između dva lista plastične folije. Rukama ili valjkom za tijesto razvuci
mljeveno meso u kvadrat debljine do 1 cm. Ukloni gornju foliju s mesa.
Šunku i sir nareži na
tanke trakice, ne deblje od 5 mm. Dužinu trakica neka određuje željena dužina
pilećih kroketa.
Mljeveno meso izrežite
u nekoliko dugačkih traka, malo širih od trakica šunke i sira kojima ćete ih
puniti.
Krokete puni tako da
staviš po 1 trakicu šunke i sira, a zatim ih umotaš u pileću meso. Kada se 2
kraja pilećeg mesa spoje tu ga odreži nožem i rukama zatvori pileći kroket sa
svih strana i po potrebi dodatno ispravi oblik kroketa.
Prije paniranja stavi
pileće krokete na dodatnih 5-10 minuta u hladnjak radi lakšeg rukovanja.
Paniranje odradi
standardno: uvaljaj pileće krokete prvo u brašno, zatim u umućena jaja, i na
kraju u krušne mrvice.
Pileće krokete prži u
dubokom ulju ali ne na prejakoj vatri kako se ne bi kroketi pr brzo ispekli
izvana, a u sredini ostali sirovi. Kada poprime lijepu zlatno smeđu boju odloži
ih na papirnati ubrus koji će upiti višak ulja s njih.
Pileće krokete posluži
uz umak po želji i hladno pivo.
Pripremila: Ivana
Matas
Primjedbe
Objavi komentar