PILEĆI KROKETI PUNJENI SIROM I ŠUNKOM






Pileći kroketi punjeni sirom i šunkom

 

 

Pohani pileći kroketi sa šunkom i sirom brz su i neodoljiv zalogaj koji će oduševiti sve. Hrskava korica, sočna piletina te otopljeni sir i šunka čine savršenu kombinaciju. Dobar tek!

 

 

 

Pileći kroketi punjeni sirom i šunkom

 

Sastojci:

 

·        pileća prsa 400 g

·        jaje 1 kom

·        krušne mrvice 60 g

·        listići svježeg peršina 0,50 šalica

·        šunka 40 g

·        sir 40 g

·        sol

·        svježe mljeveni crni papar

·        brašno

·        jaje

·        krušne mrvice

·        suncokretovo ulje

 

 

 

Priprema:

 

Pileće filete nareži na manje komade i stavi ih u električnu sjeckalicu. Dodaj žličicu soli, pola žličice papra i cijele listove peršina. Samelji sve sastojke u sitno mljeveno pileće meso.

Pileće mljeveno meso prebaci u duboku posudu i u njega rukama umiješaj 1 cijelo jaje i 60 grama krušnih mrvica. Dobivenu smjesu stavi kratko hladiti u hladnjak.

Ohlađeno pileće meso stavi između dva lista plastične folije. Rukama ili valjkom za tijesto razvuci mljeveno meso u kvadrat debljine do 1 cm. Ukloni gornju foliju s mesa.

Šunku i sir nareži na tanke trakice, ne deblje od 5 mm. Dužinu trakica neka određuje željena dužina pilećih kroketa.

Mljeveno meso izrežite u nekoliko dugačkih traka, malo širih od trakica šunke i sira kojima ćete ih puniti.

Krokete puni tako da staviš po 1 trakicu šunke i sira, a zatim ih umotaš u pileću meso. Kada se 2 kraja pilećeg mesa spoje tu ga odreži nožem i rukama zatvori pileći kroket sa svih strana i po potrebi dodatno ispravi oblik kroketa.

Prije paniranja stavi pileće krokete na dodatnih 5-10 minuta u hladnjak radi lakšeg rukovanja.

Paniranje odradi standardno: uvaljaj pileće krokete prvo u brašno, zatim u umućena jaja, i na kraju u krušne mrvice.

Pileće krokete prži u dubokom ulju ali ne na prejakoj vatri kako se ne bi kroketi pr brzo ispekli izvana, a u sredini ostali sirovi. Kada poprime lijepu zlatno smeđu boju odloži ih na papirnati ubrus koji će upiti višak ulja s njih.

Pileće krokete posluži uz umak po želji i hladno pivo.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE