PILEĆA PRSA S MAHUNAMA, HRSKAVIM SLANUTKOM I AZIJSKIM DRESINGOM OD KIKIRIKIJA 🥜
Pileća prsa s mahunama, hrskavim slanutkom i azijskim
dresingom od kikirikija
Stigla je sezona
mahuna, povrća koje se može upotrijebiti za izradu raznih ljetnih jela. Osim
što obiluju prijeko potrebnim nutrijentima, vrlo su ukusne – naročito u
kombinaciji s pilećim prsima, slanutkom i kremastim azijskim dresingom.
Pileća prsa s
mahunama, hrskavim slanutkom i azijskim dresingom od kikirikija
Sastojci za dvije
osobe:
konzerva slanutka (cca 400 g)
2 žličice biljnog ulja
pola žličice curry praha
400 g filea pilećih prsa
mrkva narezana na tanke trakice ili krupno
naribana
125 g sitno narezanog crvenog kupusa
glavica luka narezana na tanke ploške
100 g mahuna
Dresing:
2 žlice maslaca od kikirikija
2 žlice sojinog umaka
2 žličice sezamovog ulja
komadić sitno naribanog svježeg đumbira
sok i korica 2 limete
prstohvat soli
2 žlice vode
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Slanutak isperite i stavite u zdjelu, prelijte uljem, posolite i pospite curry
prahom. Dobro promiješajte pa prebacite na lim za pečenje ili u košaricu air
fryera. Pecite oko 10 minuta dok ne postane hrskav. Ostavite da se ohladi.
Pileća prsa skuhajte u kipućoj
vodi dok ne budu potpuno termički obrađena. Ohladite ih pa natrgajte na manje
komade. Mahune kratko prokuhajte u kipućoj vodi oko pet minuta. Ocijedite ih i
kratko isperite hladnom vodom. Narežite ih ukoso na manje komade.
Za dresing pomiješajte sve
sastojke s dvije žlice vode u manjoj zdjeli. Miješajte dok ne dobijete glatku i
kremastu teksturu. Pomiješajte sve sastojke za salatu, dodajte dresing i lagano
promiješajte. Poslužite odmah.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar