PEČENE ŠLJIVE U MARINADI OD VANILIJE I NARANČE





Pečene šljive u marinadi od vanilije i naranče 




Premda su šljive često podcijenjene u kulinarstvu, njihova slatkoća i lagana kiselost dolaze do punog izražaja kad se spoje s citrusnim sokom i toplim začinima. Upravo ovi okusi spajaju se u receptu za pečene šljive s vanilijom i sladoledom. U slast!





Pečene šljive u marinadi od vanilije i naranče 


Sastojci:

sok jedne naranče
mahuna vanilije
3 zvjezdasta anisa
6 šljiva
3 žlica smeđeg šećera
500 ml sladoleda od vanilije




Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. U dublju posudu za pečenje ulijte sok od naranče i 100 ml vode. Vaniliji izvadite sjemenke i dodajte ih u tekućinu s mahunom. Ubacite i zvjezdasti anis. Rasporedite šljive prerezanom stranom prema gore i pospite ih šećerom.

Pecite oko 45 minuta, odnosno dok ne postanu mekane i podatne. Svakih 10-15 minuta prelijte šljive sokom u kojem se peku. Po potrebi dodajte još malo vode da tekućina ne ispari u potpunosti. Ostavite da se malo ohlade, oko pet minuta, pa poslužite uz sladoled od vanilije.




Pripremila: Ivana Matas 



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE