PEČENE BRESKVE SA SLADOLEDOM OD VANILIJE - LJETNI KLASIK
Pečene breskve sa sladoledom od vanilije
Ljeto je pravo vrijeme
za osvježavajuće, ali i aromatične deserte koji ne zahtijevaju sate provedene u
kuhinji. Ako tražite jednostavan, a efektan način da impresionirate goste ili
da sami sebi priuštite slatki užitak, recept za pečene breskve sa sladoledom od
vanilije savršen je izbor.
Pečene breskve sa
sladoledom od vanilije
Sastojci za jednu
porciju:
- 1
breskva
- maslinovo
ulje
- prstohvat
soli
- smeđi
šećer
- 1/2
žličice cimeta
- 1/2
žličice maslaca
- 1/2
žličice vanilije
- 1
žlica šećera
- sladoled
od vanilije
Priprema:
- Zagrijte
pećnicu na 175°C i stavite papir za pečenje u malu vatrostalnu posudu.
- Zrelu,
ali čvrstu breskvu prerežite napola i izvadite košticu.
- Prelijte
je s otprilike žlicom maslinovog ulja, prstohvatom soli i malo cimeta.
- Premažite
obje strane breskve i stavite je u pećnicu, mesom prema dolje, na
otprilike 10 minuta.
- U
međuvremenu pomiješajte 1/2 žlice maslaca, 1 žlicu šećera, 1/2 žličice
cimeta i 1/2 žličice vanilije kako biste dobili pastu.
- Okrenite
breskve i žlicom rasporedite smjesu od maslaca u udubine svake polovice.
Pecite još 10–15 minuta.
- Pustite
da se malo ohlade, zatim pospite s malo smeđeg šećera, dodajte još malo
maslinovog ulja i poslužite sa sladoledom od vanilije
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar