PEČENE BRESKVE SA SLADOLEDOM OD VANILIJE - LJETNI KLASIK






Pečene breskve sa sladoledom od vanilije

 

 

Ljeto je pravo vrijeme za osvježavajuće, ali i aromatične deserte koji ne zahtijevaju sate provedene u kuhinji. Ako tražite jednostavan, a efektan način da impresionirate goste ili da sami sebi priuštite slatki užitak, recept za pečene breskve sa sladoledom od vanilije savršen je izbor.

 

 

 

Pečene breskve sa sladoledom od vanilije

 

Sastojci za jednu porciju:

 

  • 1 breskva
  • maslinovo ulje
  • prstohvat soli
  • smeđi šećer
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 žličice maslaca
  • 1/2 žličice vanilije
  • 1 žlica šećera
  • sladoled od vanilije

 

 

 

Priprema:

 

  • Zagrijte pećnicu na 175°C i stavite papir za pečenje u malu vatrostalnu posudu.
  • Zrelu, ali čvrstu breskvu prerežite napola i izvadite košticu.
  • Prelijte je s otprilike žlicom maslinovog ulja, prstohvatom soli i malo cimeta.
  • Premažite obje strane breskve i stavite je u pećnicu, mesom prema dolje, na otprilike 10 minuta.
  • U međuvremenu pomiješajte 1/2 žlice maslaca, 1 žlicu šećera, 1/2 žličice cimeta i 1/2 žličice vanilije kako biste dobili pastu.
  • Okrenite breskve i žlicom rasporedite smjesu od maslaca u udubine svake polovice. Pecite još 10–15 minuta.
  • Pustite da se malo ohlade, zatim pospite s malo smeđeg šećera, dodajte još malo maslinovog ulja i poslužite sa sladoledom od vanilije

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE