PARADIŽOT
Paradižot
Paradižot
ga zovu u Dalmaciji, a poznat je i kao šnenokle - jedna od nekada
najpopularnijih slastica u Hrvatskoj.
Paradižot
Sastojci:
•
550 ml mlijeka
• 3
jaja
• 4
žlice šećera
•
1,5 žlice brašna
• 1
vrećica vanilin šećera
Priprema:
Odvojite
žumanjke i bjelanjke, pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Zagrijte
mlijeko, žlicom zagrabite snijeg od bjelanjaka pa kratko prokuhajte u mlijeku.
Vadite
šupljikavom žlicom u zdjelice u koje ćete poslije uliti kremu.
U
žumanjke dodajte šećer, brašno, malo mlijeka i vanilin šećer pa sve dobro
izmiksajte da nema grudica.
Ovu
smjesu ulijte u mlijeko u kojem ste kuhali bjelanjke i nastavite kuhati na
laganoj vatri dok ne dobijete malo gušću kremu.
Prelijte
kremu preko šnenokli i ostavite da se desert ohladi.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar