PANNA COTTA S KOKOSOM
Panna cotta s kokosom
Naravno, slatkog se ne
namjeravamo odreći, ali ako vam se baš i ne peku kolači na ovoj vrućini onda
možete uživati u hladnim desertima. U slast!
Panna cotta s kokosom
Sastojci:
- 400 ml kokosova mlijeka
- 200 ml slatkog vrhnja
- 80 g šećera u prahu
- 8 g želatine u prahu
- 2 jušne žlice vode
- prstohvat soli
Priprema:
- Pripremite čaše ili zdjelice u kojima ćete servirati
panna cottu. U maloj posudici otpornoj na toplinu ubacite vodi i želatinu
koju ćete potom pustiti da stoji otprilike 15 minuta kako bi upila vodu i
nabubrila.
- U međuvremenu na laganoj vatri zagrijavajte kokosovo
mlijeko, vrhnje, sol i šećer sve dok se šećer ne rastopi, ali vodite
računa o tome da ne zakipi. Nabubrenu želatinu stavite u mikrovalnu na
10-20 sekundi da se otopi. Ako nemate mikrovalnu, zagrijte malo vode u
zasebnoj posudi i ubacite posudicu sa želatinom u nju te miješajte dok se
ne otopi.
- Želatinu zatim ulijevajte u mješavinu kokosova mlijeka
i vrhnja, miješajući s pjenjačom bez prestanka sve dok ne primijetite da
se sva želatina otopila. Ako i dalje vidite ostatke želatine, možete
vratiti zdjelu na laganu vatru i miješati.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar