PANNA COTTA S KOKOSOM






Panna cotta s kokosom

 

 

Naravno, slatkog se ne namjeravamo odreći, ali ako vam se baš i ne peku kolači na ovoj vrućini onda možete uživati u hladnim desertima. U slast!

 

 

 

Panna cotta s kokosom

 

Sastojci:

 

  • 400 ml kokosova mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 80 g šećera u prahu
  • 8 g želatine u prahu
  • 2 jušne žlice vode
  • prstohvat soli

 

 

 

Priprema:

 

  1. Pripremite čaše ili zdjelice u kojima ćete servirati panna cottu. U maloj posudici otpornoj na toplinu ubacite vodi i želatinu koju ćete potom pustiti da stoji otprilike 15 minuta kako bi upila vodu i nabubrila.
  2. U međuvremenu na laganoj vatri zagrijavajte kokosovo mlijeko, vrhnje, sol i šećer sve dok se šećer ne rastopi, ali vodite računa o tome da ne zakipi. Nabubrenu želatinu stavite u mikrovalnu na 10-20 sekundi da se otopi. Ako nemate mikrovalnu, zagrijte malo vode u zasebnoj posudi i ubacite posudicu sa želatinom u nju te miješajte dok se ne otopi.
  3. Želatinu zatim ulijevajte u mješavinu kokosova mlijeka i vrhnja, miješajući s pjenjačom bez prestanka sve dok ne primijetite da se sva želatina otopila. Ako i dalje vidite ostatke želatine, možete vratiti zdjelu na laganu vatru i miješati.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE