PALAČINKE S TIKVICAMA






Palačinke s tikvicama

 

 

Volite i palačinke i tikvice? Zašto ih onda ne biste spojili i isprobali ovaj sjajni recept? Palačinke s tikvicama uistinu su svestrane pa ih možete jesti za doručak, ručak i večeru.

 

 

 

Palačinke s tikvicama

 

Sastojci:

 

  • 3 jaja
  • 350 ml mlijeka
  • 100 ml mineralne vode
  • 1 tikvica srednje veličine
  • 5 dag otopljenog maslaca
  • 25 dag oštrog brašna
  • sol i papar po ukusu
  • malo nasjeckanog svježeg kopra
  • masnoća za pečenje palačinki

 

 

 

Priprema:

 

  1. Tikvicu ogulite, operite i naribajte. Malo je posolite i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscijedite.
  2. Razmutite jaja u malo dubljoj posudi, posolite ih i popaprite. Možete ubaciti i druge začine po svojoj želji. Dodajte brašno, mlijeko i mineralnu vodu i zamiješajte smjesu za palačinke. Smjesa mora biti malo gušća od one koju inače radimo za tanke palačinke. Ako primijetite da je prerijetka, dodajte joj malo brašna.
  3. Sada u smjesu ubacite naribanu i ocijeđenu tikvicu i nasjeckani kopar te promiješajte.
  4. Palačinke klasično pecite u tavi. Možete ih poslužiti s umakom od kiselog vrhnja i vlasca ili bilo kojim drugim umakom po želji. Odlične su i punjene mesom pa zapečene, a možete napraviti i povrtno punjenje pa ih onda zapeći.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE