OTVORENE LAZANJE SA ŠPAROGAMA
Otvorene lazanje sa šparogama
Recept za otvorene lazanje vrlo je jednostavan i za njega vam nije potrebno previše
namirnica. Ovo idealno jelo koje možete pripremiti za ručak ili večeru, a koje
će sigurno oduševiti i sve vaše ukućane ili goste. Dobar tek!
Otvorene lazanje sa
šparogama
Sastojci:
- tijesto
za lazanje
- korica
jednog limuna
- vrećica
pinjola
- parmezan
- 2
pakiranja burrata sira
- 50 g
smeđeg maslaca
- vezica
šparoga
- sol,
papar
Priprema:
- Skuhajte
tijesto za lazanje u kipućoj vodi – za to će vam biti potrebno 3-4 minuta.
Za to vrijeme u drugoj očistite i operite šparoge, narežite ih na manje
komade, a zatim ih skuhajte al
dente.
- Pinjole
kratko pržite na tavi sve dok ne poprime zlatnu boju, a u trećem loncu
otopite maslac.
- Na
tijesto stavite burratu,
maslac, šparoge, izribajte koricu limuna te dodajte parmezan, sol i papar
po ukusu, te na kraju dodajte pinjole. Nakon toga, na vrh stavite još
jedno tijesto za lazanje i ponovite postupak sa svim sastojcima!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar