MOZART KUGLICE
Mozart kuglice
Deserti
često nose nazive slavnih povijesnih ličnosti. Tako su Mozart kuglice dobile
ime po Mozartu, a jedan su od najprepoznatljivih zaštitnih znakova Austrije i
Salzburga. Kuglice su omiljene u cijelom svijetu, a kombinacija čokolade, marcipana, nugata i pistacija užitak
je za nepce.
Mozart kuglice
Sastojci:
·
100 g marcipana
·
150 g marcipana
obojenog u crveno
·
50 g mljevenih
pistacija
·
100 g nugat mase
·
150 g crne čokolade
·
1 žlica maslinovog
ulja
·
srebrni sprej za
dekoraciju
Priprema:
1.
Marcipan i pistacije dobro izmiješajte i oblikujte vrlo male
kuglice.
2.
Sa 100 g nugat mase (dobi se tako što se 100 g prženih lješnjaka
samelje u blenderu s dvije žlice šećera u prahu, zatim se doda 100 g otopljene
tamne čokolade i dobro izgnječi) umotajte jednu po jednu kuglicu pistacija.
3.
Crveni marcipan je sljedeći sloj kojim se oblažu kuglice.
4.
Otopite tamnu čokoladu sa žlicom maslinovog ulja i u smjesu
umočite kuglice.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar