MOZART KUGLICE





Mozart kuglice

 

 

Deserti često nose nazive slavnih povijesnih ličnosti. Tako su Mozart kuglice dobile ime po Mozartu, a jedan su od najprepoznatljivih zaštitnih znakova Austrije i Salzburga. Kuglice su omiljene u cijelom svijetu, a kombinacija čokolade, marcipana, nugata i pistacija užitak je za nepce.

 

 

 

Mozart kuglice

 

 

Sastojci:

 

·       100 g marcipana

·       150 g marcipana obojenog u crveno

·       50 g mljevenih pistacija

·       100 g nugat mase

·       150 g crne čokolade

·       1 žlica maslinovog ulja

·       srebrni sprej za dekoraciju

 

 

 

 

 

Priprema:

 

 

 

1.    Marcipan i pistacije dobro izmiješajte i oblikujte vrlo male kuglice.

2.    Sa 100 g nugat mase (dobi se tako što se 100 g prženih lješnjaka samelje u blenderu s dvije žlice šećera u prahu, zatim se doda 100 g otopljene tamne čokolade i dobro izgnječi) umotajte jednu po jednu kuglicu pistacija.

3.    Crveni marcipan je sljedeći sloj kojim se oblažu kuglice.

4.    Otopite tamnu čokoladu sa žlicom maslinovog ulja i u smjesu umočite kuglice.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE