LIMUN TORTA - LAGANA I TAKO UKUSNA
Limun
torta – lagana i tako ukusna
Ako ste se
zasitili teških kremastih kolača, onda je vrijeme za jedan lagani,
osvježavajući desert koji je vrlo jednostavan za pripremu.
Sastojci:
Za
biskvit:
• 3
jaja
• 3
žlice šećera
• 3
žlice brašna
Za
kremu:
• 3
grčka jogurta
•
500 ml šlaga
•
100 g šećera
•
šlagfix
•
vanilin šećer
•
limun
Priprema:
Na
dno okruglog kalupa za torte promjera 24 cm stavite papir za pečenje, a rub
namastite maslacem.
Pećnicu
zagrijte na 180 stupnjeva.
Odvojite
bjelanjke od žutanjaka pa ih miksajte u čvrst snijeg.
Žutanjke
miksajte sa šećerom, a potom toj smjesi dodajte brašno i još kratko
miksajte.
Snijeg
od bjelanjaka lagano umiješajte u smjesu od žutanjaka, šećera i brašna.
Smjesu
za biskvit ulijte u kalup i pecite 15 minuta.
Dok
se biskvit u kalupu hladi pripremite kremu tako da prvo posebno pomiješate
grčki jogurt, šećere, sok jednog limuna i njegovu koricu.
Dodajte
u izmiksani šlag i ručno špatulom sve spojite.
Kremu
stavite na ohlađeni biskvit u kalup i pustite da se sve dobro stisne.
Tortu
ohladite, skinite obruč i poslužite.
Ako
želite dio šlaga možete ostaviti za ukrašavanje u čemu vam mogu poslužiti i
listići mente.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar