LIMUN TORTA - LAGANA I TAKO UKUSNA




Limun torta – lagana i tako ukusna

 

Ako ste se zasitili teških kremastih kolača, onda je vrijeme za jedan lagani, osvježavajući desert koji je vrlo jednostavan za pripremu.

 

 

 

Sastojci:

 

Za biskvit:

 

• 3 jaja

• 3 žlice šećera 

• 3 žlice brašna

 

 

Za kremu:

 

• 3 grčka jogurta

• 500 ml šlaga 

• 100 g šećera

• šlagfix 

• vanilin šećer 

• limun 

 

 

 

 

Priprema:

 

Na dno okruglog kalupa za torte promjera 24 cm stavite papir za pečenje, a rub namastite maslacem. 

 

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. 

 

Odvojite bjelanjke od žutanjaka pa ih miksajte u čvrst snijeg. 

 

Žutanjke miksajte sa šećerom, a potom toj smjesi dodajte brašno i još kratko miksajte. 

 

Snijeg od bjelanjaka lagano umiješajte u smjesu od žutanjaka, šećera i brašna. 

 

Smjesu za biskvit ulijte u kalup i pecite 15 minuta. 

 

Dok se biskvit u kalupu hladi pripremite kremu tako da prvo posebno pomiješate grčki jogurt, šećere, sok jednog limuna i njegovu koricu. 

 

Dodajte u izmiksani šlag i ručno špatulom sve spojite. 

 

Kremu stavite na ohlađeni biskvit u kalup i pustite da se sve dobro stisne. 

 

Tortu ohladite, skinite obruč i poslužite. 

 

Ako želite dio šlaga možete ostaviti za ukrašavanje u čemu vam mogu poslužiti i listići mente. 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE