KROKETI OD TIKVICA I SIRA





Kroketi od tikvica i sira

 

 

Kroketi su fini popečci od krumpirova tijesta, uvaljani u jaja i mrvice te prženi u dubokom ulju. Originalno potječu iz francuske kuhinje, a serviraju se kao prilog uz meso i ribu. Mi vam donosimo recept za manje kaloričniju verziju ovoga jela koja se radi bez brašna i mrvica u pećnici, te na bazi omiljenog ljetnog povrća - tikvica.

 

 

 

 

Kroketi od tikvica i sira

 

 

Sastojci:

 

  • 700 g tikvica
  • 60 g naribanog cheddar sira
  • 50 g ribanog parmezana
  • 3 velika jaja
  • 1 žličica origana
  • ½ čajne žličice češnjaka u prahu
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje po želji

 

 

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Namastite lim za pečenje kroketa i stavite ga sa strane.

2.     Operite tikvice, posušite ih i naribajte. Naribane tikvice stavite u čistu pamučnu krpu i istisnite višak vode iz tikvica nad sudoperom.

3.     U velikoj zdjeli izmućkajte jaja, dodajte naribane ocijeđene tikvice, naribani cheddar i parmezan te začine: sol, papar, češnjak u prahu i origano. Miješajte sve zajedno dok se sastojci ne povežu.

4.     Od jedne žlice smjese oblikujte duguljasti kroket. Nastavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu.

5.     Prebacite oblikovane krokete od tikvica na lim za pečenje. Stavite krokete peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 15 do 20 minuta, odnosno dok nisu termički obrađeni do kraja.

6.    Poslužite krokete od tikvica s umakom po želji. Dobar tek!

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE