KREMASTA PALENTA S PEČENIM RAJČICAMA I SLANUTKOM





Kremasta palenta s pečenim rajčicama i slanutkom 






Vrući ljetni mjeseci idealni su za isprobavanje laganih i nutritivno bogatih jela koja ne zahtijevaju pretjerani trud ni puno vremena. Ovom opisu savršeno odgovara kremasta palenta upotpunjena pečenim rajčicama, češnjakom, slanutkom i parmezanom.






Kremasta palenta s pečenim rajčicama i slanutkom 



Sastojci:

280 g cherry rajčica s grančicom
konzerva slanutka (oko 400 g)
4 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
500 ml povrtnog temeljca
150 g palente
velika žlica maslaca
4 žlice fino ribanog parmezana
parmezan u listićima za posluživanje
šaka listova bosiljka za posluživanje





Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Rajčice, slanutak i nasjeckani češnjak stavite na lim za pečenje. Prelijte maslinovim uljem, lagano promiješajte i začinite solju i paprom. Pecite 20 minuta, dok rajčice ne popucaju.

Zakuhajte temeljac u loncu. Smanjite vatru pa polako dodajte palentu uz stalno miješanje. Kuhajte na laganoj vatri 20-25 minuta i povremeno miješajte. Po potrebi dodajte još malo tekućine. Maknite s vatre pa umiješajte maslac i ribani parmezan. Začinite solju i paprom po ukusu.

Palentu poslužite na tanjurima. Preko nje rasporedite pečene rajčice, češnjak i slanutak. Prelijte sokom koji je nastao pečenjem. Ukrasite listovima svježeg bosiljka, pospite listićima parmezana i poslužite dok je još toplo.




Pripremila: Ivana Matas 










Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE