KREM JUHA OD LEĆE
Krem juha od leće
Ako tražite zdrav,
hranjiv i jednostavan obrok koji će vas zasititi i
ugrijati, krem juha od leće savršen
je izbor. Ova juha nije samo ukusna, već je prepuna vlakana, proteina i esencijalnih
nutrijenata, što je čini idealnim jelom za sve koji žele
jesti zdravo bez kompromisa u okusu. U nastavku saznajte zašto bi krem juha od
leće trebala postati dio vašeg jelovnika, kako je pripremiti te koji su
najbolji savjeti za njezino usavršavanje.
Krem juha od leće
Sastojci:
- 200 g crvene leće
- 1 srednji luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 mrkve
- 1 krumpir (po želji, za dodatnu
kremoznost)
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica mljevene paprike
- Prstohvat kumina ili
korijandera (po želji)
- Sol i papar po ukusu
- 1,2 l povrtnog temeljca ili
vode
- Svježi peršin ili limunov sok
za posluživanje
Priprema:
1.
U velikom loncu
zagrijte maslinovo ulje i prodinstajte nasjeckani luk i češnjak dok ne
omekšaju.
2. Dodajte narezanu mrkvu, krumpir i leću. Sve
zajedno kratko propržite.
3. Posipajte mljevenom paprikom i, ako volite, s
malo kumina za orijentalni štih.
4. Ulijte temeljac ili vodu, posolite i
popaprite.
5. Pustite da kuha 20–25 minuta, dok povrće i
leća ne omekšaju.
6. Maknite s vatre i pomoću štapnog miksera
usitnite sve u glatku krem juhu. Po potrebi dodajte još začina ili vode za
željenu gustoću.
7. Poslužite toplo, uz par kapi maslinovog ulja,
svježi peršin ili limunov sok.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar