KREM JUHA OD LEĆE







Krem juha od leće

 

 

Ako tražite zdrav, hranjiv i jednostavan obrok koji će vas zasititi i ugrijati, krem juha od leće savršen je izbor. Ova juha nije samo ukusna, već je prepuna vlakana, proteina i esencijalnih nutrijenata, što je čini idealnim jelom za sve koji žele jesti zdravo bez kompromisa u okusu. U nastavku saznajte zašto bi krem juha od leće trebala postati dio vašeg jelovnika, kako je pripremiti te koji su najbolji savjeti za njezino usavršavanje.

 

 

 

Krem juha od leće

 

Sastojci:

 

  • 200 g crvene leće
  • 1 srednji luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 1 krumpir (po želji, za dodatnu kremoznost)
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica mljevene paprike
  • Prstohvat kumina ili korijandera (po želji)
  • Sol i papar po ukusu
  • 1,2 l povrtnog temeljca ili vode
  • Svježi peršin ili limunov sok za posluživanje

 

 

 

Priprema:

 

1.      U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje i prodinstajte nasjeckani luk i češnjak dok ne omekšaju.

2.      Dodajte narezanu mrkvu, krumpir i leću. Sve zajedno kratko propržite.

3.      Posipajte mljevenom paprikom i, ako volite, s malo kumina za orijentalni štih.

4.      Ulijte temeljac ili vodu, posolite i popaprite.

5.      Pustite da kuha 20–25 minuta, dok povrće i leća ne omekšaju.

6.      Maknite s vatre i pomoću štapnog miksera usitnite sve u glatku krem juhu. Po potrebi dodajte još začina ili vode za željenu gustoću.

7.      Poslužite toplo, uz par kapi maslinovog ulja, svježi peršin ili limunov sok.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE