KREM JUHA OD BROKULE I SIRA
Krem
juha od brokule i sira
Ova
je juha svojevrsni klasik američke comfort kuhinje, ona u kojoj se uživa ne
samo u hladnijim danima već i kroz cijelu godinu jer spaja najbolje od
guste krem juhe, brokule i sira. Ukoliko se do sada niste susreli s dodatkom
sira u pripremi juhe, važno je za istaknuti kako sir juhama pruža bogatstvo
okusa pa nije rijetkost da se u juhu doda korica tvrđih sireva.
Krem
juha od brokule i sira
Sastojci:
4
žlice maslaca
1 luk srednje veličine, sitno nasjeckan
2 stabljike celera, sitni nasjeckane
30 g brašna
7 dl pilećeg temeljca
sol, svježe mljeveni papar
1 veća glavica brokule, očišćena i narezana na manje komade
1 veća mrkva, očišćena i krupnije naribana
450 ml mlijeka
600 g naribanog cheddar sira
tostirani kruh za posluživanje
Priprema:
U
većoj posudi na srednje jakoj vatri rastopite maslac. Dodajte luk i celer te
pirjajte oko 5 minita, dok povrće ne omekša. Umiješajte brašno i miješajte oko
minute kako bi brašno poprilimo zlatnu boju. Pomalo dodavajte temljac uz stalno
miješanje. Začinite sa soli i paprom. Dodajte mrkvu i brokulu. Kuhajte do
vrenja potom smanjite vatru te uz lagano krčkanje kuhajte oko 20 minuta. Pomalo
dodajte mlijeko, kuhajte do vrenja pa umiješajte naribani sir. Začinite po
želji te poslužite s prepečenim kruhom.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar