KOZICE NA AZIJSKI NAČIN U UMAKU OD MEDA I ČEŠNJAKA





Kozice na azijski način u umaku od meda i češnjaka 



Ne morate biti profesionalni kuhar da biste pripremili ove ukusne kozice na tavi. Ovo jelo idealno je za užurbane dane, ali i posebne prilike kada želite goste iznenaditi autentičnim orijentalnim dodirom u dnevnoj kuhinji.





Kozice na azijski način u umaku od meda i češnjaka 



Sastojci:

2 žlice maslaca
2 žličice sezamovog ulja
2 režnja ribanog ili sitno nasjeckanog češnjaka
žličica ribanog svježeg đumbira
1/4 šalice meda
2 žlice soja s umaka
žlica rižinog octa
prstohvat soli i papra
450 g velikih kozica (očišćenih i bez crijeva)




Priprema:

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri otopite maslac i sezamovo ulje. Dodajte češnjak i đumbir pa kuhajte uz stalno miješanje dok ne zamirišu, otprilike 30 sekundi. Dodajte med, soja sos i rižin ocat. Kratko kuhajte dok se umak ne zgusne i počne pjeniti. Dodajte sol i papar.

Prelijte umak u zdjelu, ali nemojte brisati tavu. Poredajte kozice u tavu u jednom sloju. Pecite na srednje jakoj vatri oko minutu sa svake strane. Ovisno o veličini, možda će trebati koja minuta više. Prelijte umak preko kozica i kuhajte još minutu uz lagano miješanje da se potpuno oblože.




Pripremila: Ivana Matas 




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE