KOZICE I GRAH - BRZI RUČAK KOJI PUCA OD PROTEINA
Kozice i grah -
brzi ručak koji puca od proteina
Ovo je jelo idealni izbor kada želite jesti nešto fino, ali nemate
previše vremena za kuhanje.
Kozice i grah
Sastojci:
- 450 g kozica
- 1 konzerva bijelog graha od 400
g
- 65 ml ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
- 4-5 češnja češnjaka
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 1 ljutika
- 1 žlica mljevenog korijandera
- 1 žlica mljevenog kumina
- 1 žlica dimljene paprike u
prahu
- ½ čajne žličice čili praha
- sol i papar po želji
Priprema:
1.
U ekstra djevičansko
maslinovo ulje dodajte koncentrat rajčice, dimljenu papriku u prahu, mljeveni
korijander, kumin i čili prah. Posolite i popaprite. Naribajte češnjak ili ga
narežite na tanke kriške i sve dobro promiješajte. Očišćene kozice ubacite u
marinadu i dobro promiješajte. Marinirajte kozice 15-ak minuta.
2. Prebacite kozice zajedno s marinadom na zagrijanu tavu. Na tavu
stavite i ocijeđeni kuhani grah. Pirjajte sve zajedno četiri do pet minute dok
se kozice termički ne obrade do kraja, a sastojci ne povežu. Posolite i
popaprite jelo po želji te ga poslužite uz svježe začinsko bilje i krišku
domaćeg kruha. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar