KOZICE I GRAH - BRZI RUČAK KOJI PUCA OD PROTEINA





Kozice i grah  - brzi ručak koji puca od proteina

 

 

Ovo je jelo idealni izbor kada želite jesti nešto fino, ali nemate previše vremena za kuhanje.

 

 

 

Kozice i grah

 

Sastojci:

 

  • 450 g kozica
  • 1 konzerva bijelog graha od 400 g
  • 65 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4-5 češnja češnjaka
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 1 ljutika
  • 1 žlica mljevenog korijandera
  • 1 žlica mljevenog kumina
  • 1 žlica dimljene paprike u prahu
  • ½ čajne žličice čili praha
  • sol i papar po želji

 

 

 

Priprema:

 

1.      U ekstra djevičansko maslinovo ulje dodajte koncentrat rajčice, dimljenu papriku u prahu, mljeveni korijander, kumin i čili prah. Posolite i popaprite. Naribajte češnjak ili ga narežite na tanke kriške i sve dobro promiješajte. Očišćene kozice ubacite u marinadu i dobro promiješajte. Marinirajte kozice 15-ak minuta.

2.     Prebacite kozice zajedno s marinadom na zagrijanu tavu. Na tavu stavite i ocijeđeni kuhani grah. Pirjajte sve zajedno četiri do pet minute dok se kozice termički ne obrade do kraja, a sastojci ne povežu. Posolite i popaprite jelo po želji te ga poslužite uz svježe začinsko bilje i krišku domaćeg kruha. Dobar tek!

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE