KOKTEL S JAGODAMA - SAVRŠEN ZA TOPLIJE DANE
Koktel s jagodama
- savršen za toplije dane
Mirisni koktel privlačnog izgleda ime duguje slavnom talijanskom
skladatelju i velikom gurmanu, Gioachinu Rossiniju koji je entuzijastično
istraživao gastronomiju, uživao u jelu, ali i nadahnuo razne recepte alla
Rossini.
Koktel s jagodama
Sastojci:
- 8 svježih jagoda + dodatne za
ukras
- 2 žličice šećera (po želji,
prilagodite ovisno o slatkoći jagoda)
- 1 žličica svježe iscijeđenog
limunovog soka
- 240 ml ohlađenog prosecca ili
pjenušavog bijelog vina
Priprema:
1.
Operite i očistite
jagode (uklonite peteljke). U blender stavite jagode, šećer i limunov sok.
Miksajte dok ne dobijete glatki pire.
2. Po želji procijedite pire kroz gusto sito za glađu teksturu.
Ulijte pire u rashlađenu čašu. Dolijte prosecco ili pjenušac. Lagano
promiješajte i ukrasite jagodom.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar