KOKTEL S JAGODAMA - SAVRŠEN ZA TOPLIJE DANE






Koktel s jagodama  - savršen za toplije dane

 

 

Mirisni koktel privlačnog izgleda ime duguje slavnom talijanskom skladatelju i velikom gurmanu, Gioachinu Rossiniju koji je entuzijastično istraživao gastronomiju, uživao u jelu, ali i nadahnuo razne recepte alla Rossini.

 

 

Koktel s jagodama

 

Sastojci:

 

  • 8 svježih jagoda + dodatne za ukras
  • 2 žličice šećera (po želji, prilagodite ovisno o slatkoći jagoda)
  • 1 žličica svježe iscijeđenog limunovog soka
  • 240 ml ohlađenog prosecca ili pjenušavog bijelog vina

 

 

 

Priprema:

 

1.      Operite i očistite jagode (uklonite peteljke). U blender stavite jagode, šećer i limunov sok. Miksajte dok ne dobijete glatki pire.

2.     Po želji procijedite pire kroz gusto sito za glađu teksturu. Ulijte pire u rashlađenu čašu. Dolijte prosecco ili pjenušac. Lagano promiješajte i ukrasite jagodom.

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE