KNEDLE SA ŠLJIVAMA BEZ JAJA I KRUMPIRA






Knedle sa šljivama bez jaja i krumpira 




Iako svi volimo jesti klasične knedle, kuhanje krumpira i priprema krumpirova tijesta mnogima zadaje muke. Zato će brzi recept za koji vam ne treba krumpir, ali ni jaja riješiti vaš problem i skratiti vrijeme pripreme. Prije pripreme odaberite šalicu koja će vam biti mjerna jedinica za brašno i vodu, a zapremnina šalice ovisi o vašim potrebama.




Knedle sa šljivama bez jaja i krumpira 


Sastojci:

  • 2 šalice vode
  • 2 šalice glatkog brašna
  • 1 velika žlica maslaca
  • malo soli
  • svježe šljive (ili po želji tvrđi pekmez)
  • dodatno brašno za miješenje



Priprema :

  1. Zakuhajte posoljenu vodu te u nju dodajte brašno. Miješajte dok se brašno i voda povežu u glatku smjesu. Miješajte brzo i žustro s čvrstom kuhačom ili pjenjačom kako biste razradili potencijalne grudice. Maknite s vatre, dodajte maslac i opet dobro promiješajte pa pustite da se malo ohladi, tek toliko da ga možete normalno obrađivati rukama.
  2. Na radnu površinu posipajte malo brašna te na to stavite dobivenu smjesu iz lonca. Mijesite kratko dok ne dobijete lijepo glatko tijesto. Rukama ga izdužite, oblikujte u deblji valjak i narežite na onoliko komada koliko knedli želite. U svaki komad tijesta utisnite šljivu (ili žlicu pekmeza) te dlanovima oblikujte knedle.
  3. Dublju zdjelu do polovice napunite vodom, malo posolite i zakuhajte na srednje jakoj vatri. Kada voda zakuha, ubacite unutra knedle i kuhajte još nekoliko minuta nakon što isplivaju na površinu. Poslužite ih s dodatkom po želji - prelivene prezlima, šećerom i vrhnjem, cimetom, makom...



Pripremila: Ivana Matas 



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE