KNEDLE SA ŠLJIVAMA BEZ JAJA I KRUMPIRA
Knedle sa šljivama bez jaja i krumpira
Iako svi volimo jesti klasične knedle, kuhanje krumpira i priprema krumpirova tijesta mnogima zadaje muke. Zato će brzi recept za koji vam ne treba krumpir, ali ni jaja riješiti vaš problem i skratiti vrijeme pripreme. Prije pripreme odaberite šalicu koja će vam biti mjerna jedinica za brašno i vodu, a zapremnina šalice ovisi o vašim potrebama.
Knedle sa šljivama bez jaja i krumpira
Sastojci:
- 2 šalice vode
- 2 šalice glatkog brašna
- 1 velika žlica maslaca
- malo soli
- svježe šljive (ili po želji tvrđi pekmez)
- dodatno brašno za miješenje
Priprema :
- Zakuhajte posoljenu vodu te u nju dodajte brašno. Miješajte dok se brašno i voda povežu u glatku smjesu. Miješajte brzo i žustro s čvrstom kuhačom ili pjenjačom kako biste razradili potencijalne grudice. Maknite s vatre, dodajte maslac i opet dobro promiješajte pa pustite da se malo ohladi, tek toliko da ga možete normalno obrađivati rukama.
- Na radnu površinu posipajte malo brašna te na to stavite dobivenu smjesu iz lonca. Mijesite kratko dok ne dobijete lijepo glatko tijesto. Rukama ga izdužite, oblikujte u deblji valjak i narežite na onoliko komada koliko knedli želite. U svaki komad tijesta utisnite šljivu (ili žlicu pekmeza) te dlanovima oblikujte knedle.
- Dublju zdjelu do polovice napunite vodom, malo posolite i zakuhajte na srednje jakoj vatri. Kada voda zakuha, ubacite unutra knedle i kuhajte još nekoliko minuta nakon što isplivaju na površinu. Poslužite ih s dodatkom po želji - prelivene prezlima, šećerom i vrhnjem, cimetom, makom...
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar