KAKO NAPRAVITI DOMAĆU GRANOLU?
Kako napraviti domaću granolu?
Uz zobenu kašu i
pahuljice, granola je jedna od najčešćih opcija za početak dana. Štoviše, ona
je mnogima nezaobilazan dio suvremenog i svakodnevnog načina prehrane. Kao
odličan izvor energije i vlakana, granola je hrskava poslastica koja je
karakteristična po bogatoj aromi, a ona dolazi iz kombinacije sastojaka koji su
termički obrađeni. Stoga nam se, ovaj put, u fokusu nalazi domaća granola koja,
zbog jednostavne pripreme, dokazuje da priprema zdravih obroka nikada nije bila
lakša.
Domaća granola
Sastojci:
- 320g
zobenih pahuljica
- 250-300g
orašastih plodova i sjemenki po želji (indijski oraščićj, semenke bundeve,
chia sjemenke i slično)
- čajna
žličica morske soli
- ekstrakt
vanilije
- 500g
meda (ili ista količina javorovog sirupa)
- 170g
čokoladnih mrvica
Priprema:
Za početak, zagrijte
poećnicu na 175 stupnjeva, a pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. U
većoj posudi sjedinite sve sastojke, a ovisno o željama i preferencijama ih
modificirajte i prilagodie ukusu. Nakon toga, dobiveni miks stavite na pleh.
Potrudite se da ga ravnomjerno
rasporedite kako bi granola bila jednake debljine. U tom
procesu, iskoristite žlicu. Pecite granolu sve dok ne dobije zlatnu boju i ne
porumeni. Odnosno, oko 25
minuta. Naposljetku, ostavite je da se ohladi, te je
izlomite na manje dijelove.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar