KAKO NAPRAVITI DOMAĆU GRANOLU?





Kako napraviti domaću granolu?

 

 

Uz zobenu kašu i pahuljice, granola je jedna od najčešćih opcija za početak dana. Štoviše, ona je mnogima nezaobilazan dio suvremenog i svakodnevnog načina prehrane. Kao odličan izvor energije i vlakana, granola je hrskava poslastica koja je karakteristična po bogatoj aromi, a ona dolazi iz kombinacije sastojaka koji su termički obrađeni. Stoga nam se, ovaj put, u fokusu nalazi domaća granola koja, zbog jednostavne pripreme, dokazuje da priprema zdravih obroka nikada nije bila lakša.

 

 

 

 

Domaća granola

 

Sastojci:

 

  • 320g zobenih pahuljica
  • 250-300g orašastih plodova i sjemenki po želji (indijski oraščićj, semenke bundeve, chia sjemenke i slično)
  • čajna žličica morske soli
  • ekstrakt vanilije
  • 500g meda (ili ista količina javorovog sirupa)
  • 170g čokoladnih mrvica

 

 

 

 

Priprema:

 

Za početak, zagrijte poećnicu na 175 stupnjeva, a pleh za pečenje obložite papirom za pečenje. U većoj posudi sjedinite sve sastojke, a ovisno o željama i preferencijama ih modificirajte i prilagodie ukusu. Nakon toga, dobiveni miks stavite na pleh. Potrudite se da ga ravnomjerno rasporedite kako bi granola bila jednake debljine. U tom procesu, iskoristite žlicu. Pecite granolu sve dok ne dobije zlatnu boju i ne porumeni. Odnosno, oko 25 minuta. Naposljetku, ostavite je da se ohladi, te je izlomite na manje dijelove.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE