HRSKAVI POPEČCI OD TIKVICA I SLANUTKA
Hrskavi popečci od tikvica i slanutka
Popečci od tikvica i slanutka bit će gotovi
za samo pola sata,
pripremaju se lako, a njihov će vas okus oduševiti, pogotovo ako volite
falafel.
Hrskavi popečci od tikvica i slanutka
Sastojci:
- 2 male tikvice, naribane i
iscijeđene
- 450 g slanutka iz konzerve,
ocijeđenog i ispranog
- 50 g feta sira, izmrvljenog
- 2 žlice svježeg kopra, sitno
nasjeckanog
- 1 žlica soka od limuna
- 1 žlica naribane korice limuna
- ½ čajne žličice soli
- ½ čajne žličice papra
- 2 mlada luka, sitno nasjeckana
- 2 velika jaja, lagano umućena
- 1 češanj češnjaka, protisnut
- 60 g brašna
Umak od jogurta:
- 80 g grčkog jogurta
- 2 žlice majoneze
- 1 žlica soka od limuna
- 1 prstohvat soli
Priprema:
1.
Tikvice naribajte,
posolite i zamotajte u papirnati ručnik. Ostavite da odstoje 10 minuta, a zatim
iscijedite višak tekućine.
2. U zdjeli izgnječite slanutak ga vilicom, umiješajte sušene
tikvice, feta sir, kopar, sok i koricu limuna, mladi luk, jaja, češnjak, crni
papar, sok i koricu limuna, sol, papar, mladi luk, jaja i češnjak. Postupno
dodajte brašno i promiješajte.
3. U odvojenoj zdjeli pomiješajte sastojke za umak od jogurta.
4. Zagrijte maslinovo ulje na laganoj vatri u velikoj tavi s
neprianjajućim dnom. Dodajte 2 žlice smjese u tavu i stražnjom stranom žlice
formirajte popečke promjera 5 cm. Ponavljajte dok se tava ne napuni, a zatim
pržite dok ne dobiju boju, oko 3 minute sa svake strane.
5. Ponovite s preostalim tijestom. Po potrebi dodajte još ulja u
tavu između serija.
6. Tople popečke poslužite s umakom od jogurta.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar