GRATINIRANE ŠPAROGE
Gratinirane šparoge
Ako imate dobru namirnicu, sva je prilika da ćete imati više
nego dobar ručak. Ovaj recept u središte stavlja kraljice proljeća, šparoge
koje uz svega nekoliko dodataka imaju priliku dati ono najbolje od sebe.
Uživajte stoga u njihovoj jednostavnosti. Dobar tek!
Gratinirane šparoge
Sastojci za četiri osobe:
• 500 g šparoga
• 4 žlice maslaca
• 1 šalica mrvica od bijelog kruha
• sol i papar
• 50 g sira parmezana, naribanog
• peršin, nasjeckan
Priprema:
Lagano savijte šparoge i pustite da puknu na mjestu gdje
prestaje donji, drvenasti dio stabljike.
Bacite drvenasti dio, zatim pažljivo ogulite donji dio svake
šparoge.
U velikom loncu kipuće vode kuhajte šparoge dok ne omekšaju,
ali da ostanu još pomalo hrskave.
Kad šparoge izvadite iz lonca ocijedite ih.
Prije posluživanja u tavi rastopite 2 žlice maslaca, dodajte
šparoge i ostavite ih da se zagriju i oblože maslacem pa ih stavite na tanjur za
posluživanje.
Rastopite ostatak maslaca i pustite da dobije zlatnu boju.
Potom dodajte krušne mrvice i pržite ih dok i one ne dobiju
zlatnu boju.
Umiješajte naribani parmezan i nasjeckani peršin te time
prelijte šparoge.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar