GRATINIRANE ŠPAROGE





Gratinirane šparoge

 

 

Ako imate dobru namirnicu, sva je prilika da ćete imati više nego dobar ručak. Ovaj recept u središte stavlja kraljice proljeća, šparoge koje uz svega nekoliko dodataka imaju priliku dati ono najbolje od sebe. Uživajte stoga u njihovoj jednostavnosti. Dobar tek!

 

 

 

Gratinirane šparoge

 

Sastojci za četiri osobe:

 

500 g šparoga

• 4 žlice maslaca

• 1 šalica mrvica od bijelog kruha

• sol i papar

• 50 g sira parmezana, naribanog

• peršin, nasjeckan

 

 

 

Priprema:

 

Lagano savijte šparoge i pustite da puknu na mjestu gdje prestaje donji, drvenasti dio stabljike.

Bacite drvenasti dio, zatim pažljivo ogulite donji dio svake šparoge.

U velikom loncu kipuće vode kuhajte šparoge dok ne omekšaju, ali da ostanu još pomalo hrskave.

Kad šparoge izvadite iz lonca ocijedite ih.

Prije posluživanja u tavi rastopite 2 žlice maslaca, dodajte šparoge i ostavite ih da se zagriju i oblože maslacem pa ih stavite na tanjur za posluživanje.

Rastopite ostatak maslaca i pustite da dobije zlatnu boju.

Potom dodajte krušne mrvice i pržite ih dok i one ne dobiju zlatnu boju.

Umiješajte naribani parmezan i nasjeckani peršin te time prelijte šparoge.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE