FRITATA OD BJELANJAKA
Fritata od bjelanjaka
Ako želite smanjiti kalorijsku vrijednost jela i povećati udio proteina,
fritatu možete napraviti i samo od bjelanjaka. Ona je dobar dodatak prehrani
ako ste na dijeti ili idete u teretanu. Dobar tek!
Fritata od bjelanjaka
Sastojci:
- 250 g bjelanjaka
- 30 g naribanog sira
- 15 g maslaca
- 1-2 mlada luka
- 1 crvena paprika
- 1 čajna žličica mediteranske
mješavine začina
- šaka svježih listića špinata
- sol i papar po želji
- ljuti umak za posluživanje po
želji
Priprema:
1.
Zagrijte pećnicu na
200 Celzijevih stupnjeva.
2. Na štednjaku, u tavi od lijevanog željeza rastopite maslac pa na
njemu prepirjajte nasjeckanu papriku – pirjajte je oko pet do sedam minuta dok
ne omekša. Dodajte nasjeckani mladi luk i nastavite pirjati još dvije minute.
Dodajte i listiće špinata i pustite da povenu. Za to će vam biti potrebno još
minuta-dvije.
3.
Bjelanjke začinite sa
solju, paprom i mediteranskom mješavinom začina. Prelijte ih preko pirjanog
povrća i pustite par minuta da se peku.
4. Kada primijetite da je dno fritate pečeno, na vrh dodajte
naribani sir poput cheddara ili parmezana i tavu stavite sve zajedno u
prethodno zagrijanu pećnicu da se zapeče, a sir rastopi. Nemojte se udaljavati
– za završetak pečenja će vam biti potrebno tek dvije do tri minute – ovisno o
pećnici.
5. Pečenu fritatu narežite na trokute i poslužite
s malo ljutog umaka po želji.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar