FRITATA OD BJELANJAKA




Fritata od bjelanjaka

 

 

Ako želite smanjiti kalorijsku vrijednost jela i povećati udio proteina, fritatu možete napraviti i samo od bjelanjaka. Ona je dobar dodatak prehrani ako ste na dijeti ili idete u teretanu. Dobar tek!

 

 

 

Fritata od bjelanjaka

 

Sastojci:

 

  • 250 g bjelanjaka
  • 30 g naribanog sira
  • 15 g maslaca
  • 1-2 mlada luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 čajna žličica mediteranske mješavine začina
  • šaka svježih listića špinata
  • sol i papar po želji
  • ljuti umak za posluživanje po želji

 

 

 

Priprema:

 

1.      Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2.     Na štednjaku, u tavi od lijevanog željeza rastopite maslac pa na njemu prepirjajte nasjeckanu papriku – pirjajte je oko pet do sedam minuta dok ne omekša. Dodajte nasjeckani mladi luk i nastavite pirjati još dvije minute. Dodajte i listiće špinata i pustite da povenu. Za to će vam biti potrebno još minuta-dvije.

3.     Bjelanjke začinite sa solju, paprom i mediteranskom mješavinom začina. Prelijte ih preko pirjanog povrća i pustite par minuta da se peku.

4.     Kada primijetite da je dno fritate pečeno, na vrh dodajte naribani sir poput cheddara ili parmezana i tavu stavite sve zajedno u prethodno zagrijanu pećnicu da se zapeče, a sir rastopi. Nemojte se udaljavati – za završetak pečenja će vam biti potrebno tek dvije do tri minute – ovisno o pećnici.

5.     Pečenu fritatu narežite na trokute i poslužite s malo ljutog umaka po želji.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE