FETA SAGANAKI - UKUSNO GRČKO JELO GOTOVO U NEKOLIKO MINUTA







Feta saganaki - ukusno grčko jelo gotovo u nekoliko minuta 





Tradicionalnu grčku kuhinju čine brojna jela koja sve ljubitelje gastronomije mogu osvojiti već nakon prvog zalogaja. Jedan od sastojaka koji se nerijetko koristi u ovim jelima je i feta – vrsta bijelog sira meke, glatke i kremaste teksture. Ona se najčešće koristi kao dodatak različitim salatama – kao što su salata od lubenice ili cikle – ali i kako bi se napravila feta saganaki.






Feta saganaki 



Sastojci:

  • feta sir
  • žlica sezama
  • žlica meda
  • 40 g brašna
  • jaje
  • maslinovo ulje




Priprema:

Iako je glavna zvijezda ovog recepta feta sir, njega je potrebno uvaljati u smjesu od umućenog jajeta i brašna. Nakon toga, feta sir uvaljajte u smjesu od sezama i meda. Naposljetku, feta sir ispržite na maloj količini maslinovog ulja – to učinite s obje strane. Ipak, postoji još jedna – u određenoj mjeri izmijenjena – verzija ovog recepta. Ona nalaže upotrebu kore za pitu u koju bi fetu trebalo umotati, a nakon toga peći u pećnici na 180 stupnjeva. Na vama je da se odlučite koju varijantu ćete isprobati, a naš glas odlazi za obje.

Na kraju, feta saganaki se najčešće poslužuje s malom količinom iscijeđenog limuna, a neki preferiraju dodati papar te još sezama i meda. Naravno, najbolje je da ovo jelo servirate dok je još toplo – a ono se idealno kombinira sa salatom.




Pripremila: Ivana Matas 




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE