DŽEM OD VIŠANJA
Džem od višanja
Trenutačno je vrijeme za višnje, a mnogi ove slatko-kisele bobice najviše vole u obliku domaćeg džema. Za džem su potrebne u potpunosti zrele i tamne višnje.
Džem od višanja
Sastojci:
- 1 kg očišćenih višanja
- 500 g šećera
- 1 vanilin šećer
- sok jednog limuna
Priprema :
Višnje sa šećerom i vanilin šećerom staviti u lonac na laganu vatru te miješati dok se šećer u potpunosti ne otopi. Višnje se moraju kuhati točno jedan sat i pritom je potrebno povremeno ih promiješati. Zatim dodati sok limuna, a višnje usitniti štapnim mikserom. Oprati tegle i staviti u pećnicu zagrijanu na 50 °C na 5 minuta. Vrući džem usipati u vruće tegle. Tegle čvrsto zatvoriti i okrenuti naopako dok se džem ne ohladi. Po želji se može pred kraj kuhanja dodati jedna žličica kakaa u prahu kako bi se dobio i okus čokolade.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar