DOMAĆI UMAK OD KIKIRIKIJA
Domaći umak od kikirikija
Umak
od kikirikija svestran je i ukusan dodatak raznim jelima koji se
često susreće u afričkoj i azijskoj kuhinji. Njegov bogat kremasti okus odličan
je dodatak i varivima i mesu i povrću, a kako je i sam začinjen finom
kombinacijom slatkog, ljutog i kiselkastog,
može se jesti sam, na žlicu, u javnosti ili potajno – to je na vama.
Domaći umak od kikirikija
Sastojci:
- 120 g maslaca od kikirikija
- 80 ml umaka od soje
- 2 žlice sezamovog ulja
- 2 žlice rižinog octa
- 2 žlice paste od čilija ili
ljutog po izboru
- 2-3 žlice šećera, meda ili
agavina sirupa
- 1 komadić svježeg đumbira,
oguljenog
- 1 češanj češnjaka, oguljen
- 60 ml vode
Priprema:
1.
Pomiješajte sve
sastojke za umak u blenderu ili procesoru hrane i miksajte dok ne dobijete
glatku kremastu smjesu.
Primjedbe
Objavi komentar