DOMAĆI UMAK OD KIKIRIKIJA





Domaći umak od kikirikija

 

 

Umak od kikirikija svestran je i ukusan dodatak raznim jelima koji se često susreće u afričkoj i azijskoj kuhinji. Njegov bogat kremasti okus odličan je dodatak i varivima i mesu i povrću, a kako je i sam začinjen finom kombinacijom slatkog, ljutog i kiselkastog, može se jesti sam, na žlicu, u javnosti ili potajno – to je na vama.

 

 

 

Domaći umak od kikirikija

 

Sastojci:

  • 120 g maslaca od kikirikija
  • 80 ml umaka od soje
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 2 žlice rižinog octa
  • 2 žlice paste od čilija ili ljutog po izboru
  • 2-3 žlice šećera, meda ili agavina sirupa
  • 1 komadić svježeg đumbira, oguljenog
  • 1 češanj češnjaka, oguljen
  • 60 ml vode

 

 

Priprema:

 

1.      Pomiješajte sve sastojke za umak u blenderu ili procesoru hrane i miksajte dok ne dobijete glatku kremastu smjesu.

 

 

 

Pripremila: Ivana Ma

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE