DOMAĆI LIKER OD KAMILICE




Domaći liker od kamilice

 

 

Kad pomislimo na kamilicu, većina nas zamišlja šalicu toplog čaja prije spavanja. No, ova ljekovita biljka skriva i drugu, aromatičnu stranu — savršen je sastojak za domaći liker koji umiruje probavu nakon obroka.

 

 

 

Domaći liker od kamilice

 

Sastojci:

 

  • 1 litra kvalitetne lozovače
  • 30 g suhih cvjetova kamilice
  • korica i sok jednog većeg limuna (neprskanog)
  • 250 ml vode
  • 250 g šećera

 

 

 

Priprema:

 

  1. U veliku staklenu bocu stavite suhe cvjetove kamilice, tanko narezanu koricu limuna i sok jednog limuna.
  2. Ulijte lozovaču u bocu, zatvorite je i dobro protresite. Ostavite bocu na tamnom i hladnom mjestu dva tjedna. Svaki dan je barem dva puta protresite kako bi se sastojci dobro sjedinili.
  3. Nakon 14 dana procijedite tekućinu kroz gazu ili finu krpu nekoliko puta kako biste uklonili sve čestice.
  4. U loncu zagrijte vodu i dodajte šećer. Miješajte dok se šećer potpuno ne otopi, stvarajući jednostavni sirup. Ohladite sirup na sobnu temperaturu, zatim ga dodajte u procijeđenu rakiju s kamilicom.
  5. Dobro promiješajte i ostavite liker da odstoji još pet dana na tamnom mjestu kako bi se okusi proželi.
  6. Poslužite hladno.

 

 

Savjet:

 

Ovaj liker najbolje je poslužiti rashlađen, u malim čašicama, kao digestiv nakon obroka. Njegov nježan okus kamilice i citrusna nota limuna pružaju osvježavajuće i umirujuće iskustvo.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE