ČOBANAC





Čobanac 

 

 

Čobanac je poznato slavonsko jelo omiljeno i u ostalim dijelovima Hrvatske.

 

 

 

Čobanac 

 

 

Sastojci:

 

• 1,5 kg mesa - mješavina svinjetine, govedine ili mesa divljači 

• 500 g luka

• 350 g mrkve

• 75 g korijena peršina

• 2 žlice slatke crvene paprike u prahu 

• 1 žlica ljute crvene paprike u prahu 

• 5 žlica biljnog ulja 

• 2 žlice soli 

• 5 l vode

 

 

 

 

Priprema:

 

Očistite i nasjeckajte luk na vrlo male komade.

 

Pirjajte luk na ulju na laganoj vatri oko pola sata.

 

Mrkvu ogulite, a korijen peršina naribajte vrlo sitno.

 

Dodajte na luk i nastavite dinstati oko 45 minuta. 

 

Dodajte papriku u prahu, a dobro bi bilo da je umiješate u povrće.

 

Meso za pripremu čobanca narežite na male komade i dodajte u lonac, prvo meso divljači, nakon pet minuta govedinu, a pet minuta poslije svinjetinu.

 

Ostavite da se meso za čobanac kuha dok ne porumeni. 

 

Posolite i dobro promiješajte.

 

Dodajte litru vode i nastavite pirjati oko sat vremena. 

 

Nakon toga dodajte četiri litre vode i nastavite kuhati još jedan sat.

 

Zadnjih pola sata kuhanja dodajte gljive i ljute papričice po želji. 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE