ČOBANAC
Čobanac
Čobanac
je poznato slavonsko jelo omiljeno i u ostalim dijelovima Hrvatske.
Čobanac
Sastojci:
•
1,5 kg mesa - mješavina svinjetine, govedine ili mesa divljači
•
500 g luka
•
350 g mrkve
• 75
g korijena peršina
• 2
žlice slatke crvene paprike u prahu
• 1
žlica ljute crvene paprike u prahu
• 5
žlica biljnog ulja
• 2
žlice soli
• 5
l vode
Priprema:
Očistite
i nasjeckajte luk na vrlo male komade.
Pirjajte
luk na ulju na laganoj vatri oko pola sata.
Mrkvu
ogulite, a korijen peršina naribajte vrlo sitno.
Dodajte
na luk i nastavite dinstati oko 45 minuta.
Dodajte
papriku u prahu, a dobro bi bilo da je umiješate u povrće.
Meso
za pripremu čobanca narežite na male komade i dodajte u lonac, prvo meso
divljači, nakon pet minuta govedinu, a pet minuta poslije svinjetinu.
Ostavite
da se meso za čobanac kuha dok ne porumeni.
Posolite
i dobro promiješajte.
Dodajte
litru vode i nastavite pirjati oko sat vremena.
Nakon
toga dodajte četiri litre vode i nastavite kuhati još jedan sat.
Zadnjih
pola sata kuhanja dodajte gljive i ljute papričice po želji.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar