CARBONARA S TIKVICAMA





Carbonara s tikvicama

 

 

Ako volite carbonaru, ali tražite način da je učinite malo drugačijom, ova verzija s tikvicama savršena je za vas. Kremasta, bogata, a opet nježna i mirisna – ovo je ručak ili večera koju ćete sigurno poželjeti ponoviti.

 

 

 

Carbonara s tikvicama

 

Sastojci:

 

  • 400 g špageta
  • 200 g pancete (narezane na kockice)
  • 1 veća tikvica
  • 4 žumanjka
  • 100 g ribanog parmezana
  • 1 režanj češnjaka
  • Maslinovo ulje
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Sol po ukusu

 

 

 

Priprema:

 

  1. Skuhajte špagete u velikoj količini posoljene vode dok ne budu al dente. Sačuvajte malo vode od kuhanja (oko 1/2 šalice), a zatim ocijedite tjesteninu.
  2. U širokoj tavi zagrijte malo maslinova ulja pa dodajte pancetu i češnjak. Pržite dok panceta ne postane zlatna i hrskava. Češnjak izvadite.
  3. Dodajte naribanu ili na ploške narezanu tikvicu i kratko pirjajte – nekoliko minuta, dok ne omekša i lagano se karamelizira.
  4. U međuvremenu u zdjelici pomiješajte žumanjke, parmezan i obilje svježe mljevenog papra. Ovo je baza kremastog umaka.
  5. Ubacite ocijeđene špagete u tavu s pancetom i tikvicama, dobro promiješajte pa maknite s vatre.
  6. Odmah umiješajte smjesu jaja i sira, uz dodavanje malo sačuvane vode od kuhanja – samo koliko je potrebno da se stvori svilenkasti, kremasti umak. Pazite da se jaja ne skuhaju.
  7. Poslužite odmah, pospite parmezanom i svježe mljevenim paprom po želji.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE