BUNDEVA PUNJENA RIŽOM I SIROM





Bundeva punjena rižom i sirom 

 

 

Bundeva je iznimno zdrava i hranjiva namirnica i preporučuje se uvesti je što više u prehranu posebno u ovo vrijeme kad joj je sezona. Osim ukusnih gustih krem juha i variva, možete je ispeći u pećnici i poslužiti kao prilog, a možete je i napuniti i poslužiti kao predjelo ili čak glavno jelo.

 

 

 

Bundeva punjena rižom i sirom 

 

Sastojci:

 

2 muškatne tikve butternut 

150 g riže

200 g sira

4 žlice mljevenih badema ili pinjola

1 luk

3 češnja češnjaka

1 crvena paprika

1 mrkva

masline

1 limun

suhi timijan

maslinovo ulje

sol, papar

 

 

Priprema:

Operite bundeve, narežite na polovice i izdubite meso. Začinite solju, paprom, timijanom i pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva. Skuhajte rižu. Na tavi prepržite bademe ili pinjole. narežite luk i češnjak, popržite na ulju, dodajte papriku i mrkvu i kratko pirjajte. Sve pomiješajte s rižom, bademima i sirom. Začinite maslinovim ulje, limunovim sokom, soli i paprom. Pečene bundeve napunite smjesom, vratite u pećnicu i pecite još 20-ak minuta.

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE