BUNDEVA PUNJENA RIŽOM I SIROM
Bundeva
punjena rižom i sirom
Bundeva
je iznimno zdrava i hranjiva namirnica i preporučuje se uvesti je što više u
prehranu posebno u ovo vrijeme kad joj je sezona. Osim ukusnih gustih krem juha
i variva, možete je ispeći u pećnici i poslužiti kao prilog, a možete je i
napuniti i poslužiti kao predjelo ili čak glavno jelo.
Bundeva
punjena rižom i sirom
Sastojci:
2
muškatne tikve butternut
150 g riže
200 g sira
4 žlice mljevenih badema ili pinjola
1 luk
3 češnja češnjaka
1 crvena paprika
1 mrkva
masline
1 limun
suhi timijan
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
Operite bundeve, narežite na polovice i izdubite meso. Začinite solju,
paprom, timijanom i pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva. Skuhajte rižu. Na
tavi prepržite bademe ili pinjole. narežite luk i češnjak, popržite na ulju,
dodajte papriku i mrkvu i kratko pirjajte. Sve pomiješajte s rižom, bademima i
sirom. Začinite maslinovim ulje, limunovim sokom, soli i paprom. Pečene bundeve
napunite smjesom, vratite u pećnicu i pecite još 20-ak minuta.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar