BRZINSKE POGAČICE OD POSNOG SIRA SA SVJEŽIM ZAČINSKIM BILJEM
Brzinske pogačice od posnog sira sa svježim začinskim
biljem
Mekana peciva od
posnog sira i svježih zelenih začina idealna su za svaku priliku. Posebno
dolaze do izražaja ljeti, kada želite nešto lagano, praktično i aromatično. U
nastavku doznajte ako ih pripremiti uz jednostavne sastojke i bez puno muke.
Brzinske pogačice
od posnog sira sa svježim začinskim biljem
Sastojci:
150 g maslaca
250 g glatkog brašna
pola žličice praška za pecivo
prstohvat soli
300 g ocijeđenog posnog svježeg sira (tvrđeg)
50 g kiselog vrhnja
2-3 češnja češnjaka
manji stručak začinskog bilja po izboru (kopar,
peršin, mladi luk…)
žumanjak za premazivanje
Priprema:
Prosijte brašno s praškom za
pecivo i soli. Dodajte hladan maslac narezan na kockice te ga izmrvite u brašno
rukama, nožem ili u blenderu da dobijete mrvičastu strukturu. Umiješajte sitno
nasjeckani češnjak i začinsko bilje.
Ubacite sir i vrhnje pa brzo
zamijesite glatko tijesto. Oblikujte ga u disk, zamotajte u foliju i stavite u
hladnjak na 30-60 minuta. Tijesto razvaljajte između dva lista papira za
pečenje u tanki sloj. Po potrebi lagano pobrašnite.
Čašom ili modlom izrežite
krugove. Svaki preklopite na pola pa još jednom na pola, tako da dobijete
trokutasti ili školjkasti oblik. Posložite ih na lim obložen papirom za
pečenje. Premažite umućenim žumanjkom s malo vode. Pecite na 180°C oko 15-20
minuta.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar